FilmCentrum

Registreren

Bedrijf achter Astro Boy loopt slecht

vrijdag 5 februari 2010 13:49 door Tom Hamoen - Bron

Astro BoyWe schreven al in onze recensie van Astro Boy dat die film er bijna niet was gekomen door de financiële crisis. Nu is naar buiten gekomen dat het Chinese Imagi Animation Studios, die de film maakte, vanwege aanhoudende financiële problemen zijn Amerikaanse studio heeft moeten sluiten.

Teenage Mutant Ninja Turtles bleek een onverwacht grote hit die wereldwijd een kleine 100 miljoen dollar opbracht, terwijl de film een budget had van "slechts" 34 miljoen dollar. Helaas wordt hun nieuwe film Astro Boy minder goed ontvangen, met slechts 19 miljoen dollar omzet tegenover een budget van 64 miljoen dollar. Gezien de magere release in andere landen lijkt het erop dat ook buiten Amerika het geen vetpot gaat worden.

Deze tegenvaller heeft ervoor gezorgd dat het kantoor in Los Angeles onlangs zijn deuren heeft moeten sluiten. Dit heeft als gevolg dat 30 medewerkers zijn ontslagen en dat slechts een aantal leidinggevenden hun baan hebben kunnen behouden. Voor toekomstige films zal men een beroep doen op goedkopere alternatieven terwijl men naarstig zoekt naar nieuwe partners.

Momenteel werkt men aan verschillende projecten, die volgens een woordvoerder gewoon doorgaan, ondanks de netelige situatie waarin ze zich bevinden. Het gaat om de volgende films:
  • Gatchaman, gebaseerd op de gelijknamige anime waarin superhelden het opnemen tegen buitenaardse wezens. Van deze film vind je hieronder een gelekte trailer.
  • Cat Tale, waarin een koppel honden ineens een kat als kind krijgt.
  • Gigantor, gebaseerd op de manga Tetsujin 28-go, over een jongen en de oorlogsrobot die zijn vader heeft gebouwd.
We zijn benieuwd of en wanneer we deze films op het witte doek mogen bewonderen, al dan niet in het momenteel populaire 3D.

Volgende bericht Superbowl aanstaande zondag
Vorige bericht Rapunzel verandert mogelijk van naam

Tags

Tag Astro Boy Tag Cat Tale Tag Gatchaman Tag Gigantor Tag Imagi Animation Studios

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire