FilmCentrum

Registreren

Alice in Wonderland mogelijk korter te zien

woensdag 10 februari 2010 17:00 door Tom Hamoen - Bron

Alice in WonderlandDe nieuwe film van Tim Burton lijkt het stokje van Avatar over te hebben genomen. Er valt bijna dagelijks wel wat over de fantasievolle productie te melden. Vandaag is het nieuws dat Disney de film korter dan gebruikelijk in de bioscoop wil vertonen.

Normaal draait een film zo'n 16 weken in de bioscoop. In Engeland is er gevraagd aan bioscopen of dat in dit geval misschien korter mag. De reden hiervoor is dat ze zo snel mogelijk de film op dvd, Blu-Ray en Video on Demand willen uitbrengen, zodat ze kunnen proberen er elke cent uit te halen die kunnen krijgen.

Verschillende bioscopen in Amerika zijn reeds benaderd. Die zouden echter duidelijk hebben gemaakt dat ze daar wel compensatie voor willen. Zodoende wordt er nu druk onderhandeld. In Europa is er nog niets definitiefs geregeld, al lijken bioscoopeigenaren hier meer te porren voor het idee. Een reden hiervoor is dat ze op deze manier eerder plek hebben voor andere grote 3D-films. Tevens zal het aantal bioscoopbezoeken sowieso dalen rond het WK voetbal in juni.

Hoe dan ook: Alice in Wonderland met onder andere Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen en Mia Wasikowska zal vanaf 10 maart 2010 in 3D in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Hoe lang dat zal zijn zal de tijd uitwijzen.

Volgende bericht Toy Story 3 karakters bekend
Vorige bericht Misson: Impossible 4 komt eraan

Tags

Tag Alice In Wonderland

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar