FilmCentrum

Registreren

Gouden Palm naar La Vie d'Adèle

zondag 26 mei 2013 20:49 door Ramon van Dam - Bron

Gouden Palm voor La Vie d'AdèleZojuist is in Cannes de prestigieuze Gouden Palm uitgereikt aan Abdellatif Kechiche voor zijn film La Vie d'Adèle. Zoals de meeste aanwezige journalisten al voorspelden kreeg de Frans-Tunesische regisseur de eer boven zijn aanwezige collega's, waardoor hij naar voren mocht komen om de prijs uitgereikt te krijgen van Uma Thurman.

De film kreeg tijdens het festival niet alleen door de kwaliteit behoorlijk wat aandacht, maar ook door de lesbische verhaallijn waar de film grotendeels om draait. In Frankrijk is juist deze week veel te doen om te invoering van het homohuwelijk, waardoor de timing van de film waarschijnlijk niet beter kon vallen.

Bruce Dern werd dit jaar uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in Nebraska van Alexander Payne, terwijl Bérénice Bejo zich de beste actrice mag noemen dankzij Asghar Farhadi's Le Passé. Bij de regie viel Amat Escalante in de prijzen voor Heli, terwijl de Coen brothers de Grand Prix mee naar huis mogen nemen voor Inside Llewyn Davis.

De Nederlandse productie Borgman van Alex van Warmerdam kreeg helaas geen prijs toebedeeld, ondanks de vele lovende kritieken tijdens het jaarlijkse filmfestival. De jury werd dit jaar voorgezeten door Steven Spielberg, bijgestaan door onder andere Christoph Waltz, Ang Lee en Nicole Kidman.

Volgende bericht Cartoon: The Hangover Part III
Vorige bericht This is the End red band tv-spot

Tags

Tag Cannes Tag Gouden Palm Tag Inside Llewyn Davis Tag La Vie D'AdèLe

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire