FilmCentrum

Registreren

Rapunzel krijgt een nieuwe naam

zaterdag 13 februari 2010 14:28 door Tom Hamoen - Bron

Onlangs schreven we al dat Disneys volgende film mogelijk een nieuwe naam krijgt. Nu is het haar uit de toren, want er is een besluit genomen.

Disney had verschillende domeinnamen geregistreerd die uitwezen dat de film wel eens The Thief and the Tower of The Hidden Tower zou kunnen gaan heten. Geen van beide titels werd het, want de definitieve titel is... Tromgeroffel... Tangled. Dit betekent in het Nederlands "verward", wat duidelijk wijst op het haar van de prinses uit het sprookje.

De film, met muziek van Disney-corryfee Alan Menken, gaat over de bandiet Flynn Rider die zijn gelijke ontmoet wanneer hij in een toren de al 18 jaar opgesloten prinses Rapunzel tegenkomt. Naast een hunkering voor avontuur heeft zij ook ruim 20 meter aan magisch haar.

We zagen al eerder een afbeelding uit de film, die gemaakt is met een techniek waardoor de 3D beelden handgetekend lijken. Deze is nu uitgebreid en geeft een nog mooier en beter beeld van het bijzondere resultaat. Bekijk de afbeelding hieronder.

Overigens is Tangled (voorheen dus Rapunzel) niet de enige Disneyfilm die een nieuwe titel krijgt. Ook voor de komedie The Baster met Jason Bateman en Jennifer Aniston denkt men over een andere naam. Er zijn echter nog geen mogelijkheden uitgelekt.

Tangled wordt op 24 november van dit jaar uitgebracht als alweer de 50e animatiefilm van de bekende studio. Actrice en zangeres Mandy Moore vertolkt de hoofdrol, die volgens Wikipedia in Nederland zou worden ingesproken door Manon Novak. Nederland is op 1 december 2010 aan de beurt.

Tangled / Rapunzel

Volgende bericht Heel veel nieuwe beelden Alice
Vorige bericht Trailer nieuwe Edward Norton online

Tags

Tag Rapunzel Tag Tangled

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Seppe
zaterdag 13 februari 2010 om 15:22

Handgetekend is Tangled niet. Er wordt bij de animatiefilm wel voor het eerst bijzondere software gebruikt die het eindresultaat een iets minder kunstmatig karakter geeft, waardoor het resultaat meer aansluit bij de traditionele tekenstijl. Maar het is en blijft computeranimatie. De naamsverandering vind ik persoonlijk een flauwe zet van de marketing, maar naar het verhaal ben ik nog steeds even benieuwd. Glimlach

Ramon
zaterdag 13 februari 2010 om 15:50

Klopt, bedankt voor de opmerking, dat is er deze keer per ongeluk ingeslopen Glimlach

Seppe
zaterdag 13 februari 2010 om 18:33

Graag gedaan. Behalve het bovenstaande plaatje is er eigenlijk alleen maar handgetekend artwork van de film te vinden. Dat zorgt wellicht ook voor wat extra verwarring over de stijl. Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire