FilmCentrum

Registreren

Bioscopen weigeren Alice in Wonderland

maandag 15 februari 2010 17:17 door Tom Hamoen - Bron

Alice in WonderlandOndanks een flinke marketingmachine, heeft Disney ervoor gezorgd dat veel bioscopen hun nieuwe film Alice in Wonderland niet willen vertonen. Ze zijn het niet eens met de distributieplannen van de filmstudio, zo brengt brancheorganisatie NVB vandaag naar buiten.

We schreven al eerder dat Disney momenteel in onderhandeling is met bioscopen om het aantal draaiweken terug te brengen van 16 naar een kleine 13 weken. Aanvankelijk leek het erop dat dat inderdaad zou gebeuren, maar daar is men nu dus op teruggekomen. Zodoende zullen theaters van Pathé, Wolff, Minerva en Utopolis de film boycotten. Bioscoopexploiteur Amsterdam Booking Company zal dat echter niet doen.

De reden voor de boycot is dat Disney de film al in juni op dvd wil uitbrengen als maatregel tegen het illegaal downloaden. Dit gaat volgens de NVB tegen de gemaakte afspraken tussen de bioscoop- en dvd-branche in. Hierin staat dat er minimaal 4 maanden tussen bioscoop en dvd-release moet zitten, zodat bioscopen genoeg tijd hebben om de film aan het publiek aan te bieden.

Volgens Pathé is deze actie van Disney zeer bedreigend voor de bekende studio, waarmee ze zichzelf ook ernstig in de voet zou schieten. Daar denken ze bij het bekende bedrijf echter anders over. "Ons belang is hetzelfde als dat van bioscopen, namelijk een gezonde filmindustrie," aldus een zegsvrouw in een reactie. Deze meldde ook dat Disney vooralsnog niet van plan is de bioscopen hun zin te geven.

Overigens is dit geen puur Nederlandse actie. "Alle grote bedrijven in Europa en Amerika hebben zich achter dit besluit geschaard," aldus Pathé.

Het wordt dus hopen dat de partijen een compromis vinden, anders kan het wel eens lastig worden om deze langverwachte film in 3D in de bioscopen te gaan zien. Dit zou dan vanaf 10 maart 2010 moeten gebeuren. Hoe en waar zal de tijd ons leren.

Volgende bericht De plannen van San Fu Maltha
Vorige bericht Nieuwe Schateiland in aantocht

Tags

Tag Alice In Wonderland Tag Boycot Tag Disney

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Ramon
maandag 15 februari 2010 om 17:21

Ik hoop echt heel erg dat ze hier uitkomen... Deze wil ik zeker in de bios zien en niet pas voor het eerst op dvd.

Seppe
maandag 15 februari 2010 om 19:39

Inderdaad. Maar sowieso zwicht een van de twee partijen wel, denk ik. Er staat gewoon té veel geld op het spel om deze boycot zomaar door te laten gaan.

Taluma
woensdag 17 februari 2010 om 11:48

Hij moet gewoon in de bios komen Teleurgesteld

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar