FilmCentrum

Registreren

Geen Pixarfilm in 2014

donderdag 19 september 2013 15:31 door Ramon van Dam - Bron

PixarAfgelopen zomer maakte Pixar bekend dat men voortaan elk jaar een originele animatiefilm en om het jaar een vervolgfilm wil gaan uitbrengen. Deze strategie blijkt echter al snel spaak te lopen, aangezien inmiddels duidelijk is geworden dat we in 2014 geen enkel werk van de studio in de bioscopen mogen verwachten.

The Good Dinosaur stond tot nu toe gepland voor aanstaande zomer, maar problemen die recentelijk bekend werden blijken roet in het eten te gooien. Regisseur Bob Peterson is van het project afgehaald en wordt voorlopig vervangen door een groep ervaren filmmakers. De film moet in de Verenigde Staten nu op 25 november 2015 verschijnen, een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Deze verschuiving heeft direct effect op Finding Dory, aangezien dat aanstaande vervolg op Finding Nemo voor die datum op de planning stond. Aan de andere kant van de oceaan zal men nu tot 17 juni 2016 moeten wachten voor de nieuwe avonturen onder water, terwijl ook hier nog niets bekend is over de gevolgen voor Nederland.

Ed Catmull verdedigde de keuze door te stellen dat kwaliteit altijd voorop moet staan. "Niemand herinnert het zich als je een film uitstelt, maar een slechte film onthouden ze wel. Onze conclusie was dat we de film meer tijd moeten gunnen," aldus de president van Pixar.

Volgende bericht La Vie d'Adèle trailer
Vorige bericht Machete Kills red band trailer

Tags

Tag Finding Dory Tag Pixar Tag The Good Dinosaur

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Tomhamoen
donderdag 19 september 2013 om 17:49

Ergens had ik al het gevoel dat dit mis zou gaan.

Hagar
vrijdag 20 september 2013 om 09:50

Op zich was het feit dat er geen trailer of teaser aan Monsters University zat al een indicatie.
Het zal even afkicken zijn, maar Catmull heeft wel gelijk met zijn uitspraak. Ik wacht af, en zal mijn honger naar een nieuwe Pixar helaas met Frozen moeten stillen.... Misschien dat ik daarna uberhaupt even geen zin meer heb in animatiefilms..... Knipoog

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire