FilmCentrum

Registreren

Star Wars: Episode VII wisselt van schrijvers

vrijdag 25 oktober 2013 13:50 door Ramon van Dam - Bron

J.J. AbramsHet is de laatste maanden angstvallig stil rondom Star Wars: Episode VII wat betreft het officiële nieuws. Er zijn genoeg geruchten voorbij gekomen, maar velen hadden verwacht dat er ondertussen wel echte details aangekondigd zouden worden. Een nieuw statement van Kathleen Kennedy (president Lucasfilm) verklaart echter waarom het zo lang stil is geweest.

Vanaf het begin was bekend dat Michael Arndt bezig was met het scenario voor de aankomende film, maar volgens Kennedy is de schrijver niet meer betrokken bij het project. Ze bedankt Arndt voor zijn inzet en geeft aan dat hij ze in de goede richting heeft gestuurd, maar dat het nieuwe script nu geschreven wordt door Lawrence Kasdan en J.J. Abrams.

Kasdan is geen onbekende in de wereld van Star Wars, aangezien hij eerder de scenario's voor The Empire Strikes Back en Return of the Jedi neerpende. Abrams is zoals bekend tevens verantwoordelijk voor de regie van de nieuwe film, en naar het schijnt was vooral hij niet tevreden met de resultaten van Michael Arndt.

Volgens geruchten zou het duo dan ook met een schone lei beginnen aan hun taak, wat mogelijk de reden is voor de recente mediastilte. Diverse geruchten over de casting gingen rond, maar met een volledig nieuw script is de kans groot dat deze verhalen niet meer relevant zijn.

Disney heeft inmiddels ook aangekondigd wie verder uitmaken van de technische crew rondom de productie. Het gaat om veel oudgedienden die betrokken waren bij de eerdere trilogieën, SlashFilm heeft een uitgebreid overzicht.

Star Wars: Episode VII stond gepland voor de zomer van 2015, maar het zou mede door deze ontwikkelingen goed kunnen dat de film wordt uitgesteld. J.J. Abrams heeft al meerdere keren aangegeven dat de releasedatum nog niet vaststond, en het officiële statement maakt ook geen melding meer van 2015 als jaar van release.

Volgende bericht Poster Pixars The Good Dinosaur
Vorige bericht Captain America: The Winter Soldier trailer

Tags

Tag J.J. Abrams Tag Lawrence Kasdan Tag Michael Arndt Tag Star Wars: Episode VII

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire