FilmCentrum

Registreren

Europese 'Avatar' op komst

dinsdag 23 februari 2010 18:14 door Tom Hamoen - Bron

De KrobbelsWe zullen je direct maar geruststellen: Er komt géén Europese remake of reboot van het sciencefiction epos Avatar. Wat er wel komt is een film die (voor het eerst) wordt gemaakt met precies dezelfde technieken.

Het gaat hier om een verfilming van de stripreeks De Krobbels, waarin kleine groene wezentjes met enorme hoeden en jassen zich als doel hebben gesteld de wereld te veroveren. Handig hierbij is dat ze zich van 2D-figuren naar 3D-figuren en vice versa kunnen transformeren. Dat is handig wanneer er bijvoorbeeld een kat achter hen aanzit. Van de serie, waarvan de scheppers inmiddels overleden zijn, verschenen in totaal vijf albums bij uitgeverij Dupuis.

De regisseur van de film is de naar Amerika uitgeweken Belg Frederik Du Chau, die daar als regisseur Quest For Camelot, Racing Stripes en Underdog maakte. Hij is dus al bekend met de manier waarop men animatie met live-action moet combineren, waar deze productie uit zal bestaan maar dan met de technieken van Avatar. Het is om deze reden dat we denken dat de, in principe Franse, film ook hier te zien zal zijn.

Wanneer de film, met als complete titel Les Krostons – Maître du Monde, te zien zal zijn is nog niet bekend. We zullen je echter uiteraard op de hoogte houden van dit bijzondere project.

Volgende bericht Nieuwe beelden Green Zone
Vorige bericht Hunting & Zn. gaat overzee

Tags

Tag De Krobbels Tag Les Krostons €€œ MaîTre Du Mond

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

Seppe
woensdag 24 februari 2010 om 00:56

Ik moet (tot mijn schande?) toegeven dat ik nog nooit van De Krobbels heb gehoord, maar als ze niet populaire zijn (geweest), had de film wellicht geen groen licht gekregen, neem ik aan. Sowieso iets nieuws om in de gaten te houden dus. Bedankt voor de info. Glimlach

Ramon
woensdag 24 februari 2010 om 11:56

De naam zei me ook niets, het plaatje komt me vaag bekend voor... Maar waarschijnlijk heb ik ooit een album gezien op een beurs of zo...

Tomhamoen
woensdag 24 februari 2010 om 21:55

Ik ehb er ook nog maar slechts vaag over gehoord, maar de figuren zien er wel leuk uit. Ook hun vermogen om van 2D naar 3D te gaan kan best grappig zijn.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire