FilmCentrum

Registreren

Rechten Indiana Jones naar Disney

zaterdag 7 december 2013 15:32 door Ramon van Dam - Bron

Raiders of the Lost ArkToen de Walt Disney Company vorig jaar aankondigde LucasFilm over te nemen werd al spoedig bekend dat men werkte aan Star Wars: Episode VII, maar dat is niet de enige grote franchise van het aangekochte bedrijf. We horen al jarenlang geruchten over een vijfde film rondom Indiana Jones, maar een complexe situatie qua rechten maakte de toekomst vooralsnog onzeker.

Disney is nu echter weer een stapje dichterbij een nieuwe productie, aangezien er een overeenkomst is bereikt met Paramount omtrent de iconische reeks. Die laatste studio behoudt de rechten over de reeds verschenen vier films, terwijl het huis van de muis eventuele nieuwe delen mag distribueren. Paramount zou hierbij een deel van de financiën op zich nemen.

Al sinds de release van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008 horen we verhalen over een mogelijk vervolg, waarbij hoofdrolspeler Harrison Ford meerdere malen aangaf er open voor te staan. Volgens geruchten zou hij inmiddels hebben toegezegd mee te werken aan de nieuwe Star Wars-films, onder voorwaarde dat er tevens een nieuw avontuur van Indiana Jones naar de bioscoop komt.

Volgende bericht Wolf of Wall Street clip
Vorige bericht X-Men: Apocalypse aangekondigd

Tags

Tag Indiana Jones 5

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire