FilmCentrum

Registreren

Alice in Wonderland tóch in de bioscoop

maandag 1 maart 2010 15:05 door Ramon van Dam - Bron

Alice in WonderlandHet zal niet helemaal een verrassing zijn, maar Pathé heeft vandaag bekendgemaakt de film Alice in Wonderland toch te gaan vertonen. Het besluit is het gevolg van enkele weken onderhandelen tussen het bedrijf en Disney.

Eerder werd er een boycot aangekondigd tegen de film door enkele bioscoopketens. De reden voor de boycot was dat Disney de film al in juni op dvd wil uitbrengen als maatregel tegen het illegaal downloaden. Na het terugkrabbelen van Pathé wordt verwacht dat ook andere ketens spoedig zullen volgen.

Youry Bredewold meldt namens Pathé verheugd te zijn: "Vooral voor alle filmliefhebbers in Nederland. Alice in Wonderland is bij uitstek een film om in de bioscoop te zien."

Alice in Wonderland speelt zich enkele jaren na het eerste verhaal af. Wanneer Alice, na te zijn weggelopen van een huwelijksaanzoek, te diep in een gat kijkt, komt ze terecht in Wonderland. De hartenkoningin blijkt de fantasiewereld te hebben overgenomen en alle inwoners hopen op Alice om haar te verslaan. Alice weet echter niet meer dat ze al eens eerder in het magische land is geweest. De film met onder andere Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Michael Sheen en Mia Wasikowska zal vanaf 10 maart 2010 in 3D in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Volgende bericht Nieuwe clip Chloe
Vorige bericht Geen Bourne meer voor Greengrass

Tags

Tag Alice In Wonderland Tag Pathé

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

Robert
dinsdag 2 maart 2010 om 09:27

Heel goed nieuws! Ik had toch wel gehoopt dat ze er uit zouden komen, want, zoals er al in het artikel staat, het is echt een film om in de bioscoop te zien vanwege het 3D. Gelukkig dat Pathé hem nu toch gaat draaien. Hier ga ik zeker heen.

Tomhamoen
dinsdag 2 maart 2010 om 09:36

Is er iemand echt verrast over deze twist?

Ramon
dinsdag 2 maart 2010 om 10:00

Niet verrast, maar toch wel opgelucht Glimlach

Seppe
woensdag 3 maart 2010 om 14:46

Inderdaad geen verrassing. Het ironische is echter wel dat de 3D in Alice in Wonderland niet echt een meerwaarde biedt aan de film, waardoor je toch net zo goed op de snelle dvd kon wachten... Jammer.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar