FilmCentrum

Registreren

Philip Seymour Hoffman (46) overleden

zondag 2 februari 2014 20:14 door Ramon van Dam - Bron

Philip Seymour HoffmanPhilip Seymour Hoffman is deze ochtend dood aangetroffen in zijn appartement in New York. De 46-jarige acteur zou door een scriptschrijver zijn gevonden, die vervolgens de politie alarmeerde. In mei 2013 maakte hij bekend zich te laten opnemen in een kliniek voor zijn heroïneverslaving, en volgens geruchten zouden er bij zijn dood ook drugs in het spel zijn geweest.

Hoffman was begin jaren '90 voor het eerst te zien in kleine rollen, maar werkte zich langzaam maar zeker op tot een betrouwbare karakteracteur die vele regisseurs tot zijn fans mocht noemen. Hij werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rollen in Charlie Wilson's War, Doubt, The Master en Capote, en in het laatste geval leidde zijn nominatie ook tot de winst van een gouden beeldje.

De acteur was nog bezig met de opnames van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en Part 2, terwijl ook God's Pocket en A Most Wanted Man nog moeten verschijnen. Hoffman laat een zoon en twee dochters achter.

Volgende bericht Cartoon: Die Another Day
Vorige bericht Her en Captain Phillips winnen WGA Awards

Tags

Tag Overleden Tag Philip Seymour Hoffman

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

EdwinBeek
zondag 2 februari 2014 om 23:51

Verdomme...

Van deze acteur had ik nog zoveel verwacht...

Ramon
maandag 3 februari 2014 om 09:32

@Edwin: exact. Dit was zo'n acteur van wie ik dacht dat we nog films van hem zouden zien tot hij 85 jaar oud zou zijn.

Nohands
vrijdag 14 februari 2014 om 02:21

Een echte "oldskool" acteur van deze generatie,heb veel van hem mogen genieten in bijvoorbeeld The talented MR Ripley of The devil knows your dead, of alleen al de scene in MI3 met Tom Cruise in het vliegtuig:

“What the hell is your name? You have a wife? A girlfriend? Because you know what I’m going to do next? I’m gonna find her, whoever she is, I’m gonna find her, and I’m gonna hurt her.”

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire