FilmCentrum

Registreren

Producent Hurt Locker niet bij Oscars

woensdag 3 maart 2010 13:22 door Ramon van Dam

The Hurt LockerDe verwachting is dat The Hurt Locker dit weekend bij de uitreiking van de Oscars veel beeldjes binnen gaat halen, maar producent Nicolas Chartier zal daar in ieder geval niet van kunnen genieten.

Geheel tegen de regels in stuurde de producent een e-mail naar vele leden van de stemgerechtigden bij de Academy en hun kennissen om ze over te halen op zijn film te stemmen. Daarnaast riep hij op om in ieder niet te stemmen op Avatar, de grootste rivaal voor de film qua nominaties. Beide films maken kans op 9 beeldjes.

Dergelijke praktijken om stemmen te werven zijn streng verboden door de Academy, en daarom hebben ze daar besloten om Chartier niet toe te laten tot de uitreiking. Een aantal vrienden en kennissen heeft aangekondigd een groot feest te organiseren waar sympathisanten van de man samen toch naar het festijn kunnen kijken.

De Oscars worden komende zondag- op maandagnacht uitgereikt, het evenement wordt in Nederland gratis uitgezonden door Film1. De presentatie is in handen van Alec Baldwin and Steve Martin.

Volgende bericht Burton en Bekmambetov weer samen
Vorige bericht Nieuwe clip Chloe

Tags

Tag Nicolas Chartier Tag Oscars Tag The Hurt Locker

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire