FilmCentrum

Registreren

Mike Mignola naar Breda

vrijdag 5 maart 2010 11:57 door Tom Hamoen - Bron

Aankomend weekend vind er in Breda een uniek evenement plaats met gasten die we al langere tijd of zelfs niet eerder in Nederland mochten verwelkomen. We hebben het over de stripbeurs in Breda.

Mike MignolaEén van de hoofdgasten van de beurs zal de Amerikaanse tekenaar Mike Mignola zijn. Hij is de bedenker van Hellboy en heeft ook actief meegewerkt aan de verfilmingen ervan. Daarnaast is hij door regisseur Guillermo del Toro aangetrokken om mee te werken aan The Hobbit. Hij zal echter vooral in Breda aanwezig zijn voor de promotie van de Nederlandse uitgave van Hellboy door de uitgeverij De Vliegende Hollander, die vorig jaar ook al met veel succes Watchmen vertaalde. Van deze Nederlandse uitgave zal ook op de beurs een exclusieve uitgave te koop zijn mét een litho. De prijs? 125 euro.

Mignola signeert beide dagen van 11:00 tot 13:00, op zaterdag van 15:30 tot 17:00 en op zondag van 16:00 tot 17:00. En alsof dat nog niet genoeg is heeft FilmCentrum zaterdag een interview. Wie dat wil kan tot zaterdagmiddag 12:00 vragen insturen via de reacties hieronder of langskomen bij Het Stripschap en ze doorgeven. De beste vragen zullen worden gesteld.

Naast deze bijzondere gast zullen ook comictekenaars Adi Granov (Iron Man), Paul Renaud (Red Sonja, Cavewoman) en Barry Kitson (coverartiest Marvel en DC Comics) én Nederlander Minck Oosterveer (The Unknown) beschikbaar zijn voor een signeersessie.

Daarnaast is er een hele rits aan tekenaars uit de rest van de wereld. Van klein tot groot, van Achdé tot Henk Kuijpers. Ook de nodige kramen mogen niet ontbreken. Zo bezoekt voor het eerst in jaren uitgeverij Glénat (Titeuf, dragonball Z) de beurs en zijn er verschillende comicverkopers te vinden, die daarnaast ook de nodige gadgets en dvd's verkopen.

Wat we tot slot niet onvermeld willen laten is de aanwezigheid van verschillende Star Wars figuren. Op De Stripdagen in Houten zagen we al o.a. Princess Leia en verschillende stormtroopers, in Breda worden er op zondag ook furies verwacht.

Voor meer informatie over de beurs verwijzen je door naar de website.

Volgende bericht Hurt Locker grote winnaar Oscars
Vorige bericht Eerste foto Huub Stapel als Sint

Tags

Tag Hellboy Tag Mike Mignola Tag The Hobbit

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

It Chapter Two