FilmCentrum

Registreren

Richard Attenborough (90) overleden

maandag 25 augustus 2014 11:31 door Ramon van Dam - Bron

Richard AttenboroughRichard Attenborough is afgelopen zondag op 90-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn zoon bekendgemaakt. De acteur en filmmaker was nog lang actief binnen zijn geliefde wereld van de cinema, maar trok zich enkele jaren geleden terug vanwege problemen met zijn gezondheid. In 2004 kreeg zijn gezin een grote klap te verduren door een ongeluk waarbij drie familieleden omkwamen.

Attenborough was gedurende zijn lange carrière zowel voor als achter de camera terug te vinden. Jonge generaties zullen hem vooral kennen als de excentrieke John Hammond in Jurassic Park, maar ook als regisseur heeft hij zich regelmatig bewezen. In 1983 sleepte zijn film Gandhi maar liefst acht Oscars in de wacht, waaronder voor beste film en beste regisseur.

Ben Kingsley (Gandhi) heeft middels een statement laten weten dat hij de man erg zal missen. "Richard Attenborough vertrouwde me de cruciale en centrale taak toe om de droom die hij 20 jaar lang had tot leven te brengen," aldus de acteur.

Ook Steven Spielberg heeft aangegeven veel bewondering te hebben voor Attenborough: "Hij heeft de wereld een geschenk gegeven met het emotionele en epische Gandhi, en hij was de perfecte circusdirecteur om de dinosauriërs weer tot leven te laten komen in Jurassic Park. Hij was een goede vriend en ik sta in een lange rij met mensen die hem bewonderen."

Volgende bericht Bioscoop top 10 week 34
Vorige bericht Cartoon: Sin City: A Dame to Kill For

Tags

Tag Overleden Tag Richard Attenborough

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire