FilmCentrum

Registreren

Sony schrapt The Interview na dreigement

donderdag 18 december 2014 17:23 door Ramon van Dam - Bron

The InterviewDe afgelopen weken hebben hackers mondjesmaat allerlei gestolen informatie rondom Sony gepubliceerd, maar deze week gingen ze een stap verder en is er gedreigd met geweld tegen bezoekers van de film The Interview.

In de film van Seth Rogen, Evan Goldberg en James Franco worden Rogen en Franco opgezadeld met de taak om Kim Jong-un te vermoorden. Eerder werd al vermoed dat Noord-Korea direct te maken heeft met de grootschalige hack.

Na de dreiging besloten diverse Amerikaanse ketens als Landmark, Arclight, AMC en Regal om de film niet te vertonen, maar inmiddels heeft Sony aangegeven de release in het algemeen te schrappen. Naar eigen zeggen zijn er voorlopig ook geen plannen om de film via streaming internetdiensten aan te bieden.

Als tegenactie heeft The Amalo Drafthouse in Texas aangekondigd om Team America: World Police te vertonen, terwijl in de V.S. op veel plekken discussies zijn losgebarsten over de beslissing van Sony.

Productiemaatschappij New Regency heeft ondertussen besloten om niet verder te gaan met Pyongyang, een duistere komedie van Gore Verbinski met Steve Carell die zich ook moest gaan afspelen in Noord-Korea.

Volgende bericht American Sniper trailer
Vorige bericht Premières week 51

Tags

Tag Pyongyang Tag Sony Tag The Interview

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire