FilmCentrum

Registreren

Schrijver van Alice doet ook Sleeping Beauty

woensdag 24 maart 2010 14:33 door Ramon van Dam - Bron

MaleficentEnige tijd geleden werd al bekend dat regisseur Tim Burton interesse zou hebben in een remake van de Disneyklassieker Sleeping Beauty. Ditmaal zouden we de film niet bekijken vanuit het perspectief van de slapende prinses, maar juist door de ogen van de slechterik.

Maleficent, zoals de heks heet, is één van de grootste vijanden uit het arsenaal van Disney en krijgt nu dus haar eigen film. Een iconische scène uit de animatiefilm toont Maleficent in de vorm van een draak, en Guillermo del Toro heeft aangegeven deze variatie te gebruiken als inspiratie voor Smaug in The Hobbit.

Nu is bekend geworden dat Linda Woolverton (The Lion King, Beauty and the Beast) getekend heeft voor het scenario. Ze was ook verantwoordelijk voor het script van Alice in Wonderland, dus ze is in ieder geval geen onbekende voor Tim Burton.

Het is echter nog niet zeker of de opvallende filmmaker echt plaats gaat nemen in de regiestoel, hij heeft diverse projecten lopen en er is nog niet besloten waar hij de komende tijd aan gaat werken.

Volgende bericht Ook Narnia 3 en Gulliver's Travels in 3D
Vorige bericht Koen de Bouw in Largo Winch 2?

Tags

Tag Linda Woolverton Tag Sleeping Beauty Tag Tim Burton

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Seppe
woensdag 24 maart 2010 om 15:35

Met haar bewerking van Alice in Wonderland maakt ze op mij maar weinig indruk, maar door haar sterke verhalen voor Beauty and the Beast and The Lion King wil ik haar best nog een kans geven. Glimlach

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire