FilmCentrum

Registreren

Spotlight en Big Short winnen WGA Awards

zondag 14 februari 2016 11:26 door Ramon van Dam - Bron

SpotlightDe Writers Guild of America heeft afgelopen nacht zijn prestigieuze prijzen uitgereikt, waardoor we weer een stapje dichter bij de Oscars zijn gekomen. De leden van het schrijversgilde stemmen jaarlijks niet alleen op hun favoriete scripts in de categorieën origineel scenario en bewerkte scenario, maar ook op het beste documentairescript en diverse tv-categorieën.

Josh Singer en Tom McCarthy mochten het podium betreden om de prijs voor het beste originele scenario in ontvangst te nemen. Hun film Spotlight maakt daarmee nog steeds grote kans om over twee weken de Oscar in diezelfde categorie in de wacht te slepen.

The Big ShortBij de bewerkte script beloonde het gilde Charles Randolph en Adam McKay voor hun werk aan The Big Short, wat weer gebaseerd is op het boek "The Big Short: Inside The Doomsday Machine" van Michael Lewis.

Alex Gibneys script voor Going Clear: Scientology and the Prison of Belief viel in de prijzen in de groep genomineerden voor het beste script voor een documentaire.

De WGA Awards zijn een redelijk goede voorspeller voor de uitslagen bij de Academy Awards. In de voorgaande tien edities won de keuze van de WGA voor het originele script in zeven gevallen ook die Oscar, terwijl ze acht van de tien keer gelijkgestemd waren in de categorie voor het beste bewerkte scenario.

De genomineerden in de filmcategorieën zijn hieronder te bekijken, waarbij de winnaars zijn onderstreept. De volledige lijst is te vinden op de website van de WGA.

Best Original Screenplay
Best Adapted Screenplay
Best Documentary Screenplay

Volgende bericht Oscarpool 2016 geopend
Vorige bericht Premières week 6

Tags

Tag Oscars Tag Spotlight Tag The Big Short Tag WGA Awards

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire