FilmCentrum

Registreren

Henry Selick terug naar Disney en Pixar

donderdag 1 april 2010 19:18 door Ramon van Dam - Bron

The Nightmare Before ChristmasDe regisseur Henry Selick brak in 1993 door met The Nightmare Before Christmas. De film was een project van Tim Burton en zijn stijl was duidelijk te zien, maar de regie was in handen van Selick en zijn liefde voor stop-motion is sindsdien alleen maar groter geworden.

Zo regisseerde hij de film Coraline, die vorig jaar uitkwam en hoge ogen gooide bij zowel de critici als het publiek. Aanvankelijk was het de bedoeling om die film met de computer te maken en als test maakte hij de korte film Moongirl, maar uiteindelijk is ook het eerdergenoemde project in stop-motion gemaakt. Tevens maakte hij in 1996 de film James and the Giant Peach, naar het boek van Roald Dahl.

Selick begon zijn carrière bij Walt Disney Studios en de cirkel is weer rond, want nu is bekend geworden dat hij een contract heeft getekend bij Het Huis van de Muis om voor de studio exclusief films te maken. Hij zal zijn intrek nemen in het gebouw van Pixar, dat onlangs ook weer werd ingelijfd door Disney. Hij hoopt daar te kunnen profiteren van de creatieve sfeer en hun technologie, maar wil wel gebruik blijven maken van stop-motion.

De regisseur verliet enkele maanden terug de studio Laika, waar hij de afgelopen vijf jaar werkzaam voor was. Die studio heeft onlangs zijn computerafdeling afgestoten om zich volledig te gaan richten op stop-motion. Ze hebben er diverse nieuwe films in de planning staan, waaronder Little White Lie (onder leiding van Jan Pinkava), Here Be Monsters en Paranorman.

Volgende bericht Red band trailer van MacGruber verschenen
Vorige bericht David Fincher regisseert remake Millennium

Tags

Tag Coraline Tag Disney Tag Henry Selick Tag James And The Giant Peach Tag Laika Tag Moongirl Tag Pixar Tag The Nightmare Before Christmas

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta