FilmCentrum

Registreren

Premières week 29

woensdag 20 juli 2016 16:17 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is Star Trek Beyond. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

The BFG

Regie: Steven Spielberg The BFG
Cast: Mark Rylance
Ruby Barnhill
Penelope Wilton
Genre: Avontuur / familie / fantasie
Lengte: 117 minuten
Première: 20 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 6 jaar en jonger Angst Geweld
Plot: Het eenzame weesmeisje Sofie maakt kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze 's nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Maar Sofie heeft niets te vrezen, het is De Grote Vriendelijke Reus. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.
Meer info Meer informatie over deze film

Absolutely Fabulous: The Movie

Regie: Mandie Fletcher Absolutely Fabulous: The Movie
Cast: Joanna Lumley
Jennifer Saunders
Rebel Wilson
Genre: Komedie
Lengte: 90 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 9 jaar en jonger Angst Grof taalgebruik
Plot: Edina en Patsy beschikken nog steeds over de nodige glitter en glamour. Ze leven het luxe leven dat ze gewend zijn: winkelen, drinken en stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Maar als ze de schuld krijgen van een groot incident tijdens een überhip fashionfeestje worden ze het middelpunt van een mediaschandaal en worden ze meedogenloos achtervolgd door de paparazzi. Zonder een rooie cent vluchten ze naar de speeltuin voor de superrijken, de Franse Rivièra, en bedenken ze een plan om permanent te 'ontsnappen' en wederom het goede leven te leven.
Meer info Meer informatie over deze film

La Última Tierra

Regie: Pablo Lamar La Última Tierra
Cast: Onbekend
Genre: Drama
Lengte: 77 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger
Plot: Al in de eerste scène laat debuterend regisseur Pablo Lamar zien dat hij inzet op suggestieve, sterke beelden. Bij kaarslicht kauwt een oude man op wat eten. Het volgende shot is van zijn vrouw (gespeeld door voormalig fotomodel uit de jaren vijftig Vera Valdez Barreto), die zo mager is dat haar kin doet denken aan de snavel van een fragiele vogel. De man voedt haar met het gekauwde voedsel uit zijn mond. Dit zijn twee mensen die samen een heel leven hebben gedeeld. Dan vervaagt het beeld tot een verblindende leegte, vergezeld van een crescendo van vogel- en insectengeluiden die geleidelijk oplossen in witte ruis.
Meer info Meer informatie over deze film

The Family Fang

Regie: Jason Bateman The Family Fang
Cast: Kathryn Hahn
Jason Bateman
Nicole Kidman
Genre: Komedie / drama / mysterie
Lengte: 105 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst Geweld Grof taalgebruik
Plot: Hoe groei je op als je ouders fanatieke performancekunstenaars zijn? Baxter en zijn zus Annie speelden als kinderen vaak mee in de bizarre "kunst" van hun ouders, maar inmiddels leiden ze als vastgelopen schrijver en geplaagd actrice een vrij stuurloos bestaan. Als Baxter na een ongeluk niet mag vliegen, komt zijn zus hem gezelschap houden in hun ouderlijk huis. Van een gezellige familiereünie is geen sprake: hun vader Caleb ergert zich aan hun onbegrip voor zijn kunst en verdwijnt met hun moeder. Dan staat de politie op de stoep omdat ze vermist zijn. Is hen iets overkomen of is dit hun pièce de résistance?
Meer info Meer informatie over deze film

Heaven on Earth

Regie: Kay Pollak Heaven on Earth
Cast: Axelle Axell
Björn Bengtsson
Eric Ericson
Genre: Komedie / drama / muziek
Lengte: 144 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 9 jaar en jonger Angst Grof taalgebruik
Plot: In dit vervolg op de Zweedse arthousehit As It is in Heaven zien we de bewoners van het dorp Ljusåker weer terug na de dood van hun dirigent Daniel Daneus. Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf vol gooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, roept Stig de hulp in van zangeres Lena.
Meer info Meer informatie over deze film

Kiki, el Amor se Hace

Regie: Paco León Kiki, el Amor se Hace
Cast: Natalia de Molina
Álex García
Jacobo Sánchez
Genre: Komedie
Lengte: 102 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Grof taalgebruik Seks
Plot: Deze film benadert seks en liefde met behulp van vijf verhalen: het getrouwde stel Paco en Ana willen de passie van hun seksuele relatie, lang verwaarloosd, nieuw leven in blazen; Jose Luis probeert de affectie van zijn vrouw Paloma, die na een ongeluk in een rolstoel terecht is gekomen, te redden; Ma Candelaria en Antonio willen ouders worden, maar zij blijft onbevredigd; Álex tracht Natalia’s fantasieën waar te maken, terwijl zij begint te twijfelen of hij haar ooit ten huwelijk zal vragen; en Sandra is een alleenstaande vrouw, midden in de zoektocht naar ware liefde.
Meer info Meer informatie over deze film

Lights Out

Regie: David F. Sandberg Lights Out
Cast: Teresa Palmer
Gabriel Bateman
Alexander DiPersia
Genre: Horror
Lengte: 81 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Angst Grof taalgebruik
Plot: Toen Rebecca haar ouderlijk huis verliet, verwachtte zij ook haar angsten uit haar kindertijd achter te laten. Tijdens haar jeugd was ze nooit helemaal zeker wat wel en wat niet echt was, zodra de lichten uit gingen. Nu ervaart haar kleine broertje Martin dezelfde onverklaarbare en huiveringwekkende gebeurtenissen, welke haar vaak wakker hebben gehouden. Een angstaanjagende entiteit met een mysterieuze connectie met haar moeder Sophie duikt opnieuw op. Maar deze keer, naarmate Rebecca dichter bij de waarheid komt, valt niet langer te ontkennen dat al hun levens in gevaar zijn.
Meer info Meer informatie over deze film

Star Trek Beyond

Regie: Justin Lin Star Trek Beyond
Cast: Chris Pine
Zachary Quinto
Karl Urban
Genre: Actie / avontuur / sciencefiction
Lengte: 120 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 12 jaar en jonger Angst Geweld
Plot: De crew van de Enterprise, bestaande uit o.a. Captain Kirk, Spock, Uhura, Bones, Scotty en Sulu, verkent de verste uithoeken van de ruimte. Hier krijgt de bemanning te maken met een mysterieuze nieuwe vijand die de Federatie zwaar op de proef stelt.
Meer info Meer informatie over deze film

Suburra

Regie: Stefano Sollima Suburra
Cast: Pierfrancesco Favino
Greta Scarano
Jean-Hugues Anglade
Genre: Misdaad / drama / thriller
Lengte: 130 minuten
Première: 21 juli 2016
Kijkwijzer: Afgeraden voor 16 jaar en jonger Geweld Grof taalgebruik Seks
Plot: Een gangster, die 'Samoerai' genoemd wordt, wil een klein Italiaans stadje deels ombouwen tot het nieuwe Atlantic City en krijgt daarbij de bescherming van een corrupte politicus en een machtige kardinaal. Maar hoewel de plaatselijke maffiabazen overeen gekomen waren om samen te werken bij dit project, dreigt een bendeoorlog roet in het eten te gooien.
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: Jason Bourne
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 29

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire