FilmCentrum

Registreren

Carrie Fisher (60) overleden

dinsdag 27 december 2016 20:19 door Ramon van Dam

Actrice Carrie Fisher is vanmorgen om 08:55 plaatselijke tijd overleden, zo heeft haar familie middels een verklaring zojuist bekendgemaakt. Afgelopen vrijdag werd ze tijdens een vlucht van Londen naar Los Angeles getroffen door een hartaanval, waarna ze werd opgenomen in het UCLA Medical Center. Fisher is 60 jaar oud geworden.

Carrie FisherDe actrice is voornamelijk bekend van haar rol als Leia Organa in de originele Star Wars-trilogie en The Force Awakens, en ook in het nog te verschijnen achtste deel zal ze nog te zien zijn. Ze was daarnaast nog in diverse andere producties als The Blues Brothers, When Harry met Sally en Hannah and Her Sisters te zien, maar ze heeft ook als schrijver een aandeel geleverd aan onder meer Hook, Sister Act en The Wedding Singer.

Carrie Fisher werd in 1956 geboren als de dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher en groeide op in de wereld van show business. Ze werd later gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis en had te maken met diverse verslavingen, wat ze weer probeerde te verwerken met meerdere autobiografieën en theatershows.

Hieronder is een interview te zien van enkele weken terug waarin Fisher ingaat op haar affaire met Harrison Ford.

Volgende bericht Premières week 52
Vorige bericht Cartoon: Gone Girl

Tags

Tag Carrie Fisher

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire