FilmCentrum

Registreren

Chris Rock schrijft remake High and Low

dinsdag 13 april 2010 16:21 door Ramon van Dam - Bron

Chris RockIn 1963 bracht de Japanse meesterregisseur Akira Kurosawa ons de detective thriller High and Low, die nog steeds gezien wordt als één van zijn beste films. Er zijn al jaren plannen voor een moderne remake, in 1999 werd er al door David Mamet begonnen aan een screenplay in opdracht van Martin Scorsese.

Het was de bedoeling dat regisseur Mike Nichols die versie zou gebruiken voor de remake, maar nu is naar buiten gekomen dat iemand anders het verhaal gaat bewerken. Het gaat hier opvallend genoeg om Chris Rock, die weliswaar al vele remakes op zijn naam heeft staan, maar doorgaans gaat het dan om komedies.

In de originele film, die gebaseerd werd op het boek King's Ransom van Evan Hunter, zien we hoe de zoon van Kingo Gondo wordt ontvoerd. Hij is bereid het losgeld te betalen, maar dan komt hij erachter dat per ongeluk de zoon van zijn chauffeur is meegenomen. In het dilemma dat volgt staat de man voor een moeilijke ethische keuze.

Het is nog onbekend in hoeverre de remake dit verhaal gaat volgen. Vermoedelijk wordt de rode lijn gewoon gevolgd, maar wordt alles verplaatst naar de huidige tijd. De laatste film van Mike Nichols was Charlie Wilson's War, Chris Rock is vanaf 15 juli te zien in Death at a Funeral. Ook die laatste film is een remake.

Volgende bericht Seth MacFarlane maakt regiedebuut
Vorige bericht Pak van Green Lantern wordt cgi

Tags

Tag Akira Kurosawa Tag Chris Rock Tag High And Low Tag Mike Nichols Tag Remake

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire