FilmCentrum

Registreren

Screen Actors Guild Awards uitgereikt

maandag 22 januari 2018 11:44 door Ramon van Dam - Bron

Three Billboards Outside Ebbing, MissouriOver een kleine zes weken worden de Oscars uitgereikt, maar afgelopen nacht hebben we waarschijnlijk al een glimp opgevangen van het mogelijke verloop van die prestigieuze prijzenshow. Nadat Three Billboards Outside Ebbing, Missouri op zaterdag verloor bij de PGA Awards, sleepte de film nu wel drie belangrijke prijzen in de wacht bij de Screen Actors Guild Awards.

De film won niet alleen de prijs voor het beste ensemble, ook Frances McDormand en Sam Rockwell werden uitgeroepen tot respectievelijk de beste vrouwelijke hoofdrolspeelster en mannelijke acteur in een bijrol. McDormand schreef hiermee geschiedenis door als eerste vrouw ooit twee keer een SAG Award te winnen, na haar winst voor Fargo twee decennia geleden.

Met deze uitslag lijkt Three Billboards zich steeds meer op te kunnen maken voor een erg mooi resultaat bij de Oscars. Er kan nog veel veranderen in anderhalve maand, maar voorlopig lijkt de tragikomedie van Martin McDonagh zeer goede papieren te hebben.

Ook Gary Oldman mag zijn speech voor de Academy Awards alvast voorzichtig gaan voorbereiden, aangezien hij hier net als bij veel andere shows werd geëerd voor zijn mannelijke hoofdrol in Darkest Hour als Winston Churchill. Allison Janney won voor haar vrouwelijke bijrol in I, Tonya, terwijl Wonder Woman in de prijzen viel voor het beste stunt-ensemble.

Alle genomineerden in de filmgerelateerde categorieën zijn hieronder te bekijken, waarbij de winnaars zijn onderstreept. De volledige lijst inclusief tv-gerelateerde awards is te vinden op de website van het gilde.

Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture
Outstanding Performance by a Male Actor in a Leading Role
Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role
Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role
Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role
Outstanding Action Performance by a Stunt Ensemble in a Motion Picture

Volgende bericht Oscarnominaties 2018 onthuld
Vorige bericht Cartoon: Downsizing

Tags

Tag Oscars Tag SAG Tag SAG Awards Tag Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Vox Lux