FilmCentrum

Registreren

Han van Meegeren krijgt internationale film

donderdag 19 april 2018 10:28 door Tom Hamoen

In 2016 verscheen de film Een Echte Vermeer, naar het leven van kunstvervalser Han van Meegeren. Enkele dagen terug werd bekend dat er ook wordt gewerktaan een internationale speelfilm over deze bijzondere Nederlander.

De film zal de naam Lyrebird meekrijgen en wordt momenteel door heel Nederland opgenomen. Zo krijgen onder andere Amsterdam (tussen Carré, Frederiksplein en de Hogesluis), Oosterhuizen (VSM werf) en Dordrecht (Stadhuisplein en Groteskerk) een rol in de productie die nog minstens een week door ons land reist.

De film zal handelen over de nadagen van de Tweede Wereldoorlog waarin Van Meegeren werd betrapt op het vervalsen van onder andere Vermeer en Frans Hals die ook bij nazi's werden aangetroffen. Een rol is weggelegd voor de Deen Claes Bang (The Square). Ook zouden Roland Møller (Atomic Blonde) en Marie Bach Hansen en Nederlandse figuranten deel uitmaken van de cast.

Ondanks deze Deense namen zal de film een Amerikaans-Nederlandse productie zijn waarbij NL Film ons land vertegenwoordigt. Ook locatiemanager Patrick Noordzij is betrokken bij het geheel, net als bij Christopher Nolans Dunkirk.

Wanneer de film uitkomt is nog onbekend.

Volgende bericht Cartoon: Avengers: Infinity War
Vorige bericht Premières week 16

Tags

Tag Han Van Meegeren Tag Lyrebird

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite
OSCARS [Oscars] BlacKkKlansman

Updates

Reacties

Forum