FilmCentrum

Registreren

Untergang-parodieën verwijderd

donderdag 22 april 2010 14:52 door Tom Hamoen - Bron

Der UntergangWaarschijnlijk kent iedereen wel één of meerdere parodieën op de scène waarin Hitler (Bruno Ganz) boos wordt in de film Der Untergang. Befaamd is de ik wil bowlen versie die nagenoeg perfect is nagesynchroniseerd. Producent Constantin Film is er echter niet over te spreken en laat momenteel de beelden verwijderen van YouTube.

Het bedrijf is de eigenaar van de rechten op de film van Oliver Hirschbiegel. Zodoende hebben ze het systeem van YouTube gebruikt waarmee schendingen van auteursrecht kunnen worden aangepakt. Dit systeem is echter niet onfeilbaar, waardoor gelukkig voor ons niet alle video's worden verwijderd.

Wat hier gebeurt is opmerkelijk om meerdere redenen. Zo liet de regisseur onlangs weten de parodieën erg op prijs te stellen, wordt er pas 6 jaar na de release van de film ingegrepen en zorgen deze filmpjes ervoor dat de film nog steeds bekend is (iets wat niet iedere film is gegeven).

Constantin Film heeft nog geen reactie naar buiten gebracht, maar het lijkt erop dat deze actie de discussie over auteursrechten weer flink op scherp zal zetten. Wordt dus ongetwijfeld vervolgt.

Volgende bericht Volgende Batman niet in 3D
Vorige bericht Marcel Hensema niet in Loft

Tags

Tag Der Untergang Tag ParodieëN Tag YouTube

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

valujet
donderdag 22 april 2010 om 15:40

Ik zou denken dat het juist voor de producent alleen maar voordelig is vanwege de gratis publiciteit.

Ramon
donderdag 22 april 2010 om 15:47

Precies, ik kan me niet indenken dat ze hierdoor sowieso schade hebben geleden, mensen kunnen alleen maar nieuwsgierig worden naar de film zelf.

Margo
donderdag 22 april 2010 om 16:19

Lame O__o Ben blij dat je film zo populair is :O

GrayFox
vrijdag 23 april 2010 om 17:02

Ik vind dit soort dingen zo jammer... doe ff chill man. Staat de hele film in goeie kwaliteit online, dan snap ik dat je dat niet fijn vindt. Verder is alles onzin.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Elvis