FilmCentrum

Registreren

Robert Downey Jr. als The Wizard of Oz?

donderdag 22 april 2010 15:48 door Ramon van Dam - Bron

Robert Downey Jr.De film The Wizard of Oz uit 1939 is nog steeds onwijs populair, en er gaat vrijwel geen jaar voorbij zonder geruchten over vervolgfilms. Meestal komt er maar bar weinig van terecht, tot nu toe is enkel de prequel Return to Oz verschenen die een vrij andere stijl hanteerde.

Ook de laatste jaren zijn er vele studio's geweest die graag een nieuw project wilden opstarten, maar het lijkt het lijkt erop dat er nu echt schot in de zaak begint te komen voor een productie. Er circuleert al enkele jaren een script rond met de titels Brick en The Great Powerful, waarin we zien hoe de tovenaar in Oz terecht is gekomen.

Dit verhaal fungeert dus als een prequel en moet het stellen zonder Dorothy, die de hoofdrol speelde in de andere films. Er zijn op dit moment twee favoriete kandidaten om de film te regisseren. Een kanshebber moet Adam Shankman (Bedtime Stories) zijn, maar de andere naam is niemand minder dan Sam Mendes. Aangezien de nieuwe Bondfilm voorlopig niet doorgaat zou hij hier tijd voor kunnen hebben.

Het andere grote gerucht over de film is dat Robert Downey Jr. interesse heeft in de hoofdrol. Een dergelijke grote naam maakt de kans aanzienlijk groter dat de film daadwerkelijk in productie gaat, dus wellicht dat we binnenkort een nieuw verhaal uit Oz kunnen aanschouwen in de bioscoop. Dat zal dan onvermijdelijk in 3D zijn, gokken we.

Volgende bericht Jack Nicholson wellicht naar Las Vegas
Vorige bericht Geen vervolg op Friday the 13th

Tags

Tag Prequel Tag Robert Downey Jr. Tag Sam Mendes Tag The Wizard Of Oz

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar