FilmCentrum

Registreren

Robin Hood in première tijdens Cannes

donderdag 13 mei 2010 13:30 door Ramon van Dam

Robin HoodHet filmfestival van Cannes is gisteravond weer van start gegaan, dit is alweer de 63e editie van het filmfestijn en het duurt nog tot en met 23 mei. Traditiegetrouw heeft ook dit jaar weer een grote film het festival geopend, deze keer was de eer aan Robin Hood.

Regisseur Ridley Scott kon zelf helaas niet aanwezig zijn bij de première vanwege een operatie, maar onderaan dit bericht kan je een video zien met daarin beelden van de opening. Het gaat hierbij om alweer de vijfde samenwerking tussen de regisseur en Russell Crowe, eerder werkten ze al samen bij onder andere Gladiator. De film draait ook in Nederland draait de film vanaf vandaag in de bioscoop.

Robin Hood vertelt het verhaal van een ervaren boogschutter die in dienst treedt bij het leger van koning Richard om tegen de Fransen te vechten. Na de dood van de koning vertrekt Robin naar Nottingham, een stad die lijdt onder de corruptie van een tirannieke schout en torenhoge belastingen. Daar valt hij voor de weduwe Lady Marion, die de identiteit en de motieven van deze kruisridder niet volledig vertrouwt. In de hoop de hand van Lady Marion te winnen en de stedelingen te redden, brengt Robin een bende bij elkaar die uitblinkt in dodelijke vechttrucs en levenslust. Samen vallen ze de rijke bovenklasse aan om het onrecht te herstellen.

Volgende bericht Sam Worthington wordt Quatermain
Vorige bericht Spierig Brothers over Dark Crystal vervolg

Tags

Tag Cannes Tag PremièRe Tag Robin Hood

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (2)

Robert
donderdag 13 mei 2010 om 20:01

Wat ik ervan begrijp is dat de reacties niet allemaal even positief zijn. Een van de problemen lijkt mij dat Russel Crowe nogal oud is om een jonge Robin Hood te spelen, of heb ik dat mis (ik heb de film nog niet gezien)?

Ramon
donderdag 13 mei 2010 om 20:25

Ik moet hem ook nog zien, maar de reacties zijn inderdaad erg gemengd...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum