FilmCentrum

Registreren

Premières week 48

vrijdag 27 november 2020 14:19 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is Wolfwalkers. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

Bings Kerstfeest en andere Verhalen

Regie: Mikael Shields Bings Kerstfeest en andere Verhalen
Cast:
Genre: Animatie
Lengte: 58 minuten
Première: 25 november 2020
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: In Bings Kerstfeest en andere verhalen nemen we je mee het bos in, om samen met Bing, Sula, Panda & Flop boombladtekeningen te maken. Wie denk jij dat de mooiste tekening maakt? Ook zie je de prachtige poppenkastvoorstelling van Bing & Sula. Zien we daar nou een Bijtosaurus?! Als die maar niet gaat brullen! In de speciale kerstverhalen stellen we je voor aan Nicky. Nicky is het superschattige neefje van Sula, en samen met Bing gaan we cadeautjes open maken. Wat zou Bing krijgen? Bing wil heel graag een Hoppity Woesj Raketslee, maar dan moet het wel gaan sneeuwen.
Meer info Meer informatie over deze film

The Witches

Regie: Robert Zemeckis The Witches
Cast: Anne Hathaway
Octavia Spencer
Stanley Tucci
Genre: Avontuur / komedie / familie
Lengte: 106 minuten
Première: 25 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst
Plot: De jonge weesjongen gaat eind 1967 bij zijn liefhebbende oma gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.
Meer info Meer informatie over deze film

Wolfwalkers

Regie: Tomm Moore, Ross Stewart Wolfwalkers
Cast: Honor Kneafsey
Eva Whittaker
Sean Bean
Genre: Animatie / avontuur / familie
Lengte: 103 minuten
Première: 25 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst Geweld
Plot: Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn wordt steeds verder mee gezogen in een geheime, betoverende wereld.
Meer info Meer informatie over deze film

All My Life

Regie: Marc Meyers All My Life
Cast: Jessica Rothe
Harry Shum Jr.
Marielle Scott
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 93 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Plot: Jenn Carter en Sol Chau zijn een charmant en levenslustig paar dat net verloofd is. Alles lijkt ze mee te zitten totdat Sol de diagnose krijgt dat hij leverkanker heeft en in de terminale fase zit. Hun toekomstdromen en plannen om in de zomer te trouwen vallen in duigen. In een race tegen de klok zetten hun familie en vrienden een crowdfundingsactie op om in twee weken tijd een bruiloft te organiseren.
Meer info Meer informatie over deze film

Fatman

Regie: Eshom Nelms, Ian Nelms Fatman
Cast: Mel Gibson
Walton Goggins
Marianne Jean-Baptiste
Genre: Actie / komedie / fantasie
Lengte: 100 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Angst Geweld Grof taalgebruik
Plot: Omdat de overheid de subsidie heeft stopgezet is Chris veranderd in een aan lager wal geraakte zuipschuit. Om zijn bedrijf in leven te houden, werkt Chris samen met het Amerikaanse leger en dwingt hij zijn personeel tot het maken van ander soort ‘speelgoed’. Alsof dat nog niet erg genoeg is, besluit de over het paard getilde 12-jarige Billy een hitman genaamd Skinny Man in te huren. Billy kreeg tot zijn woede op kerstochtend alleen een stuk steenkool cadeau en besloot daarom de kerstman om te laten leggen. Wat de hitman niet weet, is dat er een zwaarbewapend leger rondloopt op het terrein van Chris en dat hij niet de eerste is die achter de Kerstman aan gaat.
Meer info Meer informatie over deze film

The Glorias

Regie: Julie Taymor The Glorias
Cast: Julianne Moore
Alicia Vikander
Ryan Kiera Armstrong
Genre: Drama
Lengte: 147 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik
Plot: Journalist, activist en feminist Gloria Steinem is een icoon dat beroemd is geworden door haar baanbrekende activisme, het aanvoeren van de revolutionaire Amerikaanse women’s movement en haar artikelen en speeches die invloed hebben gehad op meerdere generaties. Deze non-traditionele biopic over een van de meest inspirerende en legendarische personen uit de moderne geschiedenis, is gebaseerd op Steinems autobiografie My Life on the Road.
Meer info Meer informatie over deze film

Goodfellas

Regie: Martin Scorsese Goodfellas
Cast: Robert de Niro
Ray Liotta
Joe Pesci
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 146 minuten
Première: 26 november 2020 (re-release)
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Plot: Henry Hill werkt zich tussen 1955 en 1980 op van manusje-van-alles tot maffiabaas, die uiteindelijk wegglijdt in cokebestoven grootheidswaan. Jimmy Conway waakt over hem, maar kan Hills neergang niet voorkomen.
Meer info Meer informatie over deze film

Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Regie: Nick Cave Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace
Cast: Nick Cave
Genre: Muziek
Lengte: 118 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Plot: In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal. De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album Ghosteen. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into My Arms, The Mercy Seat, Higgs Boson Blues en Girl in Amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace.
Meer info Meer informatie over deze film

Katwalk

Regie: Katwalk
Cast:
Genre: Documentaire
Lengte: 85 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Abatutu de kat is een rasechte stadbewoner. Hij klimt elke dag, als zijn baasje naar het werk is, uit het keukenraam en begint zijn dagelijkse avontuur. Hij houdt van de stad, weet elk plek te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet de dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn met zichzelf of met de mobiele telefoon. Hij heeft het straatbeeld in de loop der jaren zien veranderen en verbaast zich er meer en meer over.
Meer info Meer informatie over deze film

Police

Regie: Anne Fontaine Police
Cast: Virginie Efira
Omar Sy
Grégory Gadebois
Genre: Misdaad / drama
Lengte: 98 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Plot: De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen.
Meer info Meer informatie over deze film

White Cube

Regie: Renzo Martens White Cube
Cast:
Genre: Documentaire
Lengte: 77 minuten
Première: 26 november 2020
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Als Martens voor de vertoning van zijn film Enjoy Poverty door Tate Modern in Londen wordt uitgenodigd, ziet hij er overal Unilever logo’s. Dit is het startpunt van White Cube, een film die de relatie toont tussen westerse kunstmusea en het geweld van het plantagesysteem. Veel musea zijn gebouwd met winst onttrokken aan plantages. De nieuwe film vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke poging de waardeketen van kunst te herstructureren.
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: Highlander
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 47

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum