FilmCentrum

Registreren

Kies de beste films van 2020

dinsdag 22 december 2020 17:17 door Ramon van Dam

Nu het jaar bijna is afgelopen wordt het tijd om de balans op te maken voor de afgelopen twaalf maanden. 2020 was uiteraard een uniek jaar, met meerdere lockdowns waarin de bioscopen werden gesloten en veel films die zijn uitgesteld tot 2021 of later. Toch willen we net als ieder jaar kijken wat jullie favoriete films zijn die dit jaar zijn verschenen.

Beste films van 2020Alle leden van FilmCentrum kunnen de komende weken hun eigen lijst samenstellen om dit duidelijk te maken. Bij het onderdeel Beste Films van 2020 selecteer je eenvoudig welke films je wilt nomineren, waarna je ze nog onderling kan rangschikken. Het resultaat is daarna eenvoudig te delen via social media als Facebook en Twitter.

Je kan je lijst blijven aanpassen tot en met 16 januari 2020, dus je kan gewoon vandaag al een begin maken en er de komende weken nog films aan toevoegen. Na die datum maken we de top tien bekend zoals die door onze leden is gekozen, waarbij ieders nummer één tien punten krijgt, de nummer twee krijgt er negen etc.

Je mag je lijst zo kort en zo lang maken als je zelf wilt, maar enkel je top tien krijgt punten in de algemene verkiezing. Om het werk wat eenvoudiger te maken krijg je bij het selecteren eerst de films te zien die je eerder de hoogste waardering hebt gegeven. Ter inspiratie kan je tevens door de lijsten van de andere leden neuzen.

Films die in 2020 hun Nederlandse bioscooppremière beleefden komen in aanmerking voor de competitie, maar net als de twee voorgaande jaren hebben we ook Netflix Originals toegevoegd aan die lijst die direct op dat platform verschenen. Daarnaast is het net als altijd mogelijk om ook andere films toe te voegen aan je lijst, al krijgen die dan geen punten voor de wedstrijd. Je eigen overzicht kan je dus precies samenstellen zoals je dit zelf wilt, zonder restricties.

Tip voor gebruikers van IMDb: Importeer eerst je stemmen, zodat je eenvoudiger je selectie kan maken.

Wil je ook laten weten wat jouw favoriete films van 2020 zijn?

Volgende bericht Fijne feestdagen!
Vorige bericht Cartoon: Jason Bourne

Tags

Tag Beste Films Van 2020

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum