FilmCentrum

Registreren

Pirates 4 wordt opgenomen in 3D

dinsdag 18 mei 2010 14:30 door Ramon van Dam - Bron

3DDat er een vierde Pirates of the Caribbean film aan zit te komen mag inmiddels duidelijk zijn, de nieuwtjes blijven binnenkomen over de enorme productie en vandaag is er een voorspelbare aankondiging gedaan.

Rich Ross (Disney) heeft naar buiten gebracht dat Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides in drie dimensies te zien zal zijn in de bioscoop. Dat mag na het immense succes van Avatar geen verrassing meer heten, vrijwel alle grote producties worden nu in 3D aangekondigd, maar het goede nieuws is dat de film in Disney Digital 3D opgenomen zal worden.

Dit houdt in dat de film vanaf het begin met speciale camera's wordt geschoten, zodat het direct in 3D wordt opgenomen. Je krijgt als kijker dus een echte driedimensionale ervaring, in tegenstelling tot de methode waarbij de diepte in de nabewerking wordt toegevoegd. Onder andere Clash of the Titans maakte daar gebruik van en dat was één van de grootste punten van kritiek op die film.

In de film zullen we zien hoe Jack Sparrow op zoek gaat naar de fontein van de eeuwige jeugd. De regie is in handen van Rob Marshall (Nine, Chigago), het filmen zal beginnen in juni. Johnny Depp keert terug als de bekende piraat, andere rollen zijn er voor onder andere Ian McShane, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Astrid Bergès-Firsbey en Sam Claflin.

De releasedatum van de film blijft ongewijzigd, in Amerika zal de film vanaf 20 mei 2011 te zien zijn. Een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Volgende bericht Eerste afbeeldingen Vanishing on 7th street
Vorige bericht Wachowski's maken homoseksuele Irakfilm

Tags

Tag 3D Tag Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

Stef
dinsdag 18 mei 2010 om 15:52

Ik denk dat vanaf nu alle nieuwe megaproducties in 3D zullen opgenomen worden. Binnen minder dan een jaar wordt het niet eens meer het vermelden waard.

Ramon
dinsdag 18 mei 2010 om 15:57

Het kan in principe twee kanten opgaan: de komende tijd zal inderdaad echt alles in 3D aangekondigd worden, maar het zou zomaar kunnen gebeuren dat het publiek het zat gaat raken en niet meer extra wil betalen voor die derde dimensie. Vooral films die er slecht gebruik van maken kunnen dat effect hebben, in dat geval zou de trend weer net zo snel kunnen verdwijnen als hij er gekomen is.

Tomhamoen
dinsdag 18 mei 2010 om 23:08

@Stef: Wat mij betreft is dat al niet meer nodig.

@Ramon: Je merkt nu al vermoeidheid bij veel filmfans. Het is de vraag wanneer dat ook bij het grote publiek zal plaatsvinden.

Seppe
woensdag 19 mei 2010 om 13:47

Dat Pirates 4 in 3D verschijnt was inderdaad erg voorspelbaar. Reken maar dat alle grote Disneyprenten deze behandeling zullen krijgen, na het commerciële succes van Alice in Wonderland.

Er zijn gelukkig een heleboel recensenten en filmfans die de neppe 3D aanklagen, maar 90% van de bioscoopbezoekers slikt helaas wel gewoon wat de studio's aanbieden. Daarom zie ik die goedkope 3D-omzettingen en de hogere prijzen nog niet meteen verdwijnen...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire