FilmCentrum

Registreren

Nog een Wizard of Oz film op komst?

woensdag 19 mei 2010 11:47 door Ramon van Dam - Bron

The Wizard of OzDe film The Wizard of Oz uit 1939 is nog steeds onwijs populair, en er gaat vrijwel geen jaar voorbij zonder geruchten over vervolgfilms. Meestal komt er maar bar weinig van terecht, tot nu toe is enkel de prequel Return to Oz verschenen die een vrij andere stijl hanteerde.

Onlangs hoorden we dat Robert Downey jr. interesse heeft om de hoofdrol te spelen in een remake, maar ook een andere versie lijkt nu weer leven in geblazen te zijn. Al in 2002 circuleerde er een script van Zach Helm met de titel Surrender Dorothy, waarin Drew Barrymore een moderne versie van de titelheldin zou moeten spelen.

We hebben sindsdien niets meer vernomen van dit project, maar het gerucht gaat nu dat diezelfde Barrymore de film nu zelf wil gaan regisseren. Of ze ook de hoofdrol op zich zal nemen is niet bekend, maar haar regiedebuut Whip It smaakt blijkbaar naar meer. Het zou echter goed kunnen dat Ellen Page nu de kleindochter van Dorothy gaat spelen, Barrymore was erg over haar te spreken na haar hoofdrol in die film.

Het script laat zien dat de gemene heks uit de eerste film nog steeds leeft, het water had geen echt effect op haar en ze zou haar dood in scène hebben gezet. Nu, tientallen jaren later en in het nieuwe millennium, is de heks ontsnapt en ze is vastberaden om naar New York te gaan om de rode muiltjes voor eens en altijd in haar handen te krijgen.

Het klinkt als een interessant project, maar het moet wel met een korreltje zout genomen worden. Er is nog geen officiële aankondiging geweest, en zelfs de films die daadwerkelijk zijn aangekondigd als vervolgen op de originele film hebben het vrijwel allemaal niet gehaald.

Volgende bericht Nieuwe Predators posters opgedoken
Vorige bericht Eerste afbeeldingen Vanishing on 7th street

Tags

Tag Drew Barrymore Tag Surrender Dorothy Tag The Wizard Of Oz

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (3)

TomMDP
woensdag 19 mei 2010 om 17:35

ONWIJS populair?!

Ramon
woensdag 19 mei 2010 om 17:37

Jazeker, hij wordt nog altijd veel bekeken en de onlangs uitgekomen dvd heeft erg goed verkocht. Bovendien keert hij telkens weer terug in filmlijstjes.

Robert
vrijdag 21 mei 2010 om 17:20

Gebaseerd op het vervolg van Alice in Wonderland, komt nu ook The Wizard of Oz met een vervolg? Klinkt aan de ene kant interessant, maar aan de andere kant is het misschien gemakkelijk scoren? Zoals Ramon al zegt is het origineel nog steeds populair. Wie zal er dan niet het vervolg willen kijken, al was het alleen maar om de film af te kunnen kraken "omdat hij het niveau van het origineel niet haalt".

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum