FilmCentrum

Registreren

James Franco in Planet of the Apes prequel

vrijdag 21 mei 2010 12:16 door Ramon van Dam - Bron

Planet of the ApesIn 1968 bracht Fox ons de klassieker Planet of the Apes, de film had Charlton Heston in de hoofdrol en was gebaseerd op het boek van Pierre Boulle. Bijna iedereen kent wel de plottwist aan het einde van de film, en er volgden in de jaren '70 nog vier vervolgen.

Tim Burton kreeg in het nieuwe millennium de opdracht om de reeks nieuw leven in te blazen en in 2001 bracht hij ons de remake met Mark Wahlberg in de hoofdrol. De kritiek op die film was echter groot en hij wordt nog steeds gezien als één van Burtons slechtste films.

Desalniettemin heeft Fox nog steeds het volste vertrouwen in de franchise, ze zijn al enkele jaren bezig met een nieuwe film en vandaag is er meer bekendgemaakt over de prequel. De film gaat Rise of the Apes heten en James Franco zal de hoofdrol op zich nemen. Naar het schijnt heeft hij de voorkeur gekregen boven diverse bekende jonge acteurs.

James FrancoDe opnames zullen beginnen vanaf 5 juli en in Amerika moet de film op 24 juni 2011 uitkomen. De regie is in handen van Rupert Wyatt, maar het is nog onduidelijk hoe het zit met het script. Er is een versie geschreven door Scott Frank, maar die verliet het project vanwege meningsverschillen.

De nieuwe film zal zich afspelen in de huidige tijd en daarmee dus ver voor de andere films. We zullen te zien krijgen hoe de mensheid gaat experimenteren met de genen van apen om ze intelligenter te maken, maar uiteraard pakt dit verkeerd uit en er ontvouwt zich een strijd om de heerschappij.

Er zullen geen pratende apen te zien zijn, en de dieren zullen digitaal gecreëerd worden door WETA Digital. Die hebben al genoeg ervaring met het animeren van apen met King Kong, dus met het realisme zal het wel goedkomen.

Aangezien de opnames al over twee maanden zullen plaatsvinden horen we vast binnenkort meer over dit project. Tot die tijd kunnen we speculeren of het een goed idee is om het nogmaals te proberen met deze reeks, zal de verse inbreng iedereen weer enthousiast maken of heeft men nog een bittere nasmaak van de laatste poging?

Volgende bericht Gary Oldman in Kung Fu Panda 2
Vorige bericht Nieuwe Predators posters opgedoken

Tags

Tag James Franco Tag Planet Of The Apes Tag Rise Of The Apes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Nohands
zaterdag 22 mei 2010 om 13:56

Ik had die James Franco ook liever de hoofdrol van Spiderman gegeven ipv die Tobey Maguire......

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire