FilmCentrum

Registreren

Premières week 19

dinsdag 10 mei 2022 17:00 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is This Much I Know to Be True. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

This Much I Know to Be True

Regie: Andrew Dominik This Much I Know to Be True
Cast: Nick Cave
Warren Ellis
Genre: Documentaire / muziek
Lengte: 105 minuten
Première: 11 mei 2022
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Plot: Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, aan de vooravond van hun tour in het Verenigd Koninkrijk, geven de beelden kleur aan de laatste twee studioalbums van muzikanten Nick Cave en Warren Ellis. De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven.
Meer info Meer informatie over deze film

Ali & Ava

Regie: Clio Barnard Ali & Ava
Cast: Adeel Akhtar
Claire Rushbrook
Natalie Gavin
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 95 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik
Plot: Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van √ɬ©√ɬ©n van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava√Ę‚ā¨‚ĄĘs eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.
Meer info Meer informatie over deze film

Fabian: Going to the Dogs

Regie: Dominik Graf Fabian: Going to the Dogs
Cast: Tom Schilling
Saskia Rosendahl
Albrecht Schuch
Genre: Drama / geschiedenis
Lengte: 176 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Drugsgebruik en alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Plot: Berlijn, 1931. Overdag werkt Jakob fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk maar √Ę‚ā¨‚ĄĘs nachts struint hij het nachtleven van Berlijn af met zijn rijke vriend Labude. Nadat Fabian kennismaakt met de zelfverzekerde Cornelia, lukt het hem om voor een kort moment zijn pessimistische instelling te vergeten. Hij valt als een blok voor Cornelia maar tegelijkertijd krijgt hij de harde klap van de werkelijkheid: hij wordt ontslagen. Het contrast tussen zijn nieuwe omstandigheden en die van Cornelia, die flink stappen maakt in haar carri√ɬ®re dankzij een gecharmeerde baas, begint zijn tol te eisen. Het is echter niet alleen zijn wereld dat uit elkaar valt.
Meer info Meer informatie over deze film

Firestarter

Regie: Keith Thomas Firestarter
Cast: Ryan Kiera Armstrong
Zac Efron
Sydney Lemmon
Genre: Thriller / fantasie / horror
Lengte: 94 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Angst Geweld Grof taalgebruik
Plot: Een meisje met bijzondere pyrokinetische gaven probeert haar familie en zichzelf te beschermen tegen sinistere krachten. Al meer dan tien jaar zijn ouders Andy en Vicky op de vlucht om hun dochter Charlie uit handen te houden van een duistere overheidsinstantie die met Charlie's verbazingwekkende gave om vuur te maken een massavernietigingswapen wil cre√ɬęren. Andy heeft Charlie geleerd hoe ze haar kracht, die wordt uitgelokt door woede of pijn, onschadelijk kan maken. Maar als Charlie elf jaar is, vind ze het steeds moeilijker haar gave te beheersen. Nadat een incident de locatie van de familie onthult, wordt een mysterieuze agent ingezet om de familie op te sporen en Charlie voor eens en altijd in handen te krijgen.
Meer info Meer informatie over deze film

Foodies

Regie: Mannin de Wildt Foodies
Cast: Sanne Vogel
Sinan Eroglu
Genre: Romantiek / komedie
Lengte: 91 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Wat heb je over voor je droombaan, de zoektocht naar ware liefde en heb je de moed om jezelf te durven zijn? Sam (32), is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.
Meer info Meer informatie over deze film

Last Seen Alive

Regie: Brian Goodman Last Seen Alive
Cast: Gerard Butler
Jaimie Alexander
Genre: Actie / thriller
Lengte: 95 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Geweld Grof taalgebruik
Plot: Wanneer Will zijn aanstaande ex-vrouw Lisa naar het huis van zijn schoonouders rijdt, verdwijnt ze op mysterieuze wijze tijdens een stop bij een benzinestation. In een wanhopige poging om haar te vinden, schakelt Will zowel de lokale politie als Lisa's ouders in. Wanneer Will plots zelf de hoofdverdachte wordt, neemt hij het heft in eigen handen.
Meer info Meer informatie over deze film

The Ledge

Regie: Howard J. Ford The Ledge
Cast: Brittany Ashworth
Ben Lamb
Genre: Thriller
Lengte: 86 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Plot: Een klimavontuur op de rotsen tussen twee vriendinnen verandert in een angstaanjagende nachtmerrie. Nadat Kelly de moord op haar beste vriendin op camera heeft vastgelegd, wordt ze het doelwit van een hechte groep vrienden die niets uit de weg gaan om het bewijsmateriaal te vernietigen en iedereen die in hun weg staat uit de weg te ruimen. Wanhopig voor haar veiligheid begint ze aan een verraderlijke klim op een bergklif en haar overlevingsinstinct wordt op de proef gesteld wanneer ze in de val loopt met de moordenaars op slechts 20 meter afstand.
Meer info Meer informatie over deze film

Mothering Sunday

Regie: Eva Husson Mothering Sunday
Cast: Odessa Young
Josh O'Connor
Sope Dirisu
Genre: Romantiek / drama
Lengte: 110 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Grof taalgebruik Seks
Plot: Het is 30 maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens. De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul te ontmoeten. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.
Meer info Meer informatie over deze film

Myanmar Diaries

Regie: The Myanmar Film Collective Myanmar Diaries
Cast:
Genre: Documentaire
Lengte: 70 minuten
Première: 12 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 14 jaar Angst
Plot: Een hybride documentaire film met persoonlijke verhalen over het leven onder Myanmar's wrede junta regime in de nasleep van de militaire staatsgreep van 1 februari 2021.
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: Everything Everywhere All at Once
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 19

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

The Little Mermaid