FilmCentrum

Registreren

Premières week 21

woensdag 25 mei 2022 11:14 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is Top Gun: Maverick. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

Belle

Regie: Mamoru Hosoda Belle
Cast: Kaho Nakamura
Ryo Narita
Shota Sometani
Genre: Animatie / drama / sciencefiction
Lengte: 122 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst
Plot: In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die in een klein stadje woont met haar vader. Maar als ze online gaat in de virtuele wereld van ‘U’ wordt ze Belle, een succesvolle zangeres met miljarden volgers. Omdat niemand weet dat de verlegen Suzu het ware gezicht is achter het popidool, raakt ze steeds meer verstrikt in dit dubbelleven. Door haar ontmoeting met het Beest, een mysterieus wezen binnen ‘U’, komen haar online en offline leven steeds vaker samen. Suzu gaat op zoek naar het Beest en samen ontdekken ze wat het betekent om jezelf te zijn.
Meer info Meer informatie over deze film

The Capote Tapes

Regie: Ebs Burnough The Capote Tapes
Cast: Truman Capote
George Plimpton
Genre: Documentaire
Lengte: 98 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Drugsgebruik en alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Plot: Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote was allesbehalve saai. The Capote Tapes laat de opkomst en tragische ondergang zien van een van Amerika’s meest iconische schrijvers.
Meer info Meer informatie over deze film

Feast

Regie: Tim Leyendekker Feast
Cast: Trudi Klever
Eelco Smits
Koen Van Kaam
Genre: Drama
Lengte: 81 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: In 2007 werden drie mannen ervan beschuldigd tijdens privé-seksfeesten andere mannen geïnjecteerd te hebben met hiv-besmet bloed, nadat ze deze stiekem hadden gedrogeerd door GHB in hun drankjes te doen. Het werd een sensationele zaak in Nederland. De daders werden ‘hiv-monsters’, genoemd, maar ook de slachtoffers werden beschuldigd: wat deden zij op die feestjes en waren ze wel zo onschuldig? Feast is Tim Leyendekker’s eigen compromisloze proces van waarheidsvinding. Hij laat zien dat de waarheid altijd afhankelijk is van de manier waarop een verhaal verteld wordt, zelfs in een zaak waarin het verschil tussen goed en kwaad zo scherp afgetekend lijkt te zijn.
Meer info Meer informatie over deze film

Huda's Salon

Regie: Hany Abu-Assad Huda's Salon
Cast: Maisa Abd Elhadi
Ali Suliman
Manal Awad
Genre: Thriller
Lengte: 91 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld
Plot: De Palestijnse Reem heeft een afspraak staan bij Huda’s salon. Wat een doodgewoon bezoek aan de kapper had moeten zijn, verandert in het meest bepalende moment van haar leven. Ze wordt door Huda voor een onmogelijke keuze gesteld: ze moet haar eigen mensen verraden of zich erbij neerleggen dat haar donkerste geheim zal worden onthuld. Het lot van deze twee vrouwen wordt echter op mysterieuze wijze bepaald door vrijheidsstrijder Hasan.
Meer info Meer informatie over deze film

Illusions Perdues

Regie: Xavier Giannoli Illusions Perdues
Cast: Benjamin Voisin
Cécile de France
Vincent Lacoste
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 149 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Seks
Plot: Lucien is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw. In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?
Meer info Meer informatie over deze film

Invisible Demons

Regie: Rahul Jain Invisible Demons
Cast:
Genre: Documentaire
Lengte: 71 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst
Plot: Een indrukwekkend beeld van de gevolgen van klimaatverandering, die niet alleen in de toekomst liggen, maar ons heden ook bepalen. Filmmaker Rahul Jain laat zien hoe een uitdijende megasteden en haar inwoners lijden onder zware luchtvervuiling, smog en vervuild drinkwater. Invisible Demons geeft zo een realistisch en aangrijpend beeld van de huidige klimaatproblematiek en laat zien dat toegang tot basisbehoeftes als schone lucht en drinkwater steeds minder vanzelfsprekend wordt.
Meer info Meer informatie over deze film

Leave No Traces

Regie: Jan P. Matuszyński Leave No Traces
Cast: Tomasz Zietek
Sandra Korzeniak
Genre: Drama
Lengte: 160 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Plot: Polen, 1983. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo zwaar mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis. Samen met Grzegorz’ moeder Barbara besluit hij te vechten voor rechtvaardigheid en tegen de politie te getuigen. Aanvankelijk zijn de autoriteiten niet onder de indruk, maar wanneer meer dan twintigduizend burgers achter de kist van Grzegorz door de straten marcheren, veranderen ze hun tactiek. Ze zetten alle middelen in om Jurek en Barbara in diskrediet te brengen en te voorkomen dat er een rechtszaak komt.
Meer info Meer informatie over deze film

Top Gun: Maverick

Regie: Joseph Kosinski Top Gun: Maverick
Cast: Tom Cruise
Miles Teller
Jennifer Connelly
Genre: Actie / drama
Lengte: 131 minuten
Première: 26 mei 2022
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst
Plot: Na meer dan dertig jaar dienst als een van de Top Gun-piloten voelt Pete "Maverick" Mitchell zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen. Wanneer hij een nieuwe lichting van Top Gun-piloten moet trainen voor een zware speciale missie, ontmoet hij Luitenant Bradley "Rooster" Bradsaw. Hij is de zoon van Mavericks overleden vriend en Luitenant-Officier Air Nick "Goose" Bradshaw. Terwijl Maverick een onzekere toekomst tegemoet gaat en tegelijkertijd met zijn verleden af moet rekenen, wordt hij geconfronteerd met zijn diepste angsten. Dit alles komt samen in de gevaarlijkste missie ooit, waarbij alles op het spel staat.
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: Depp v. Heard
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 21

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Drive My Car
OSCARS [Oscars] West Side Story
OSCARS [Oscars] The Power of the Dog
OSCARS [Oscars] Licorice Pizza

Updates

Reacties

Forum

Elvis