FilmCentrum

Registreren

Eerste blik op 300 prequel Xerxes

woensdag 2 juni 2010 15:52 door Ramon van Dam - Bron

300Vier jaar geleden kregen we te maken met 300, de actiefilm van Zack Snyder was een gigantische hit en de fans vroegen al snel of er een vervolg mogelijk was. Frank Miller, auteur van de graphic novel waar de film op gebaseerd was, reageerde snel met het nieuws dat hij een vervolg aan het maken was die zich voor het eerste boek zal afspelen.

Ook deze prequel Xerxes zal waarschijnlijk verfilmd gaan worden in dezelfde stijl als 300, en vandaag heeft Miller ons een eerste blik gegund op zijn nieuwe project. Onderaan dit bericht zie je hoe Xerxes zelf eruit moet gaan zien. Volgens de auteur zal het verhaal groter en complexer worden dan zijn voorganger.

Deze keer zal het verhaal 10 jaar beslaan in plaats van slechts 3 dagen. We zullen de vloten van zowel Athene als Perzië te zien krijgen en het boek krijgt elementen met spionage. De eindstrijd zal dit keer een gigantisch slachtveld op het water zijn dat zich afspeelt tijdens de gebeurtenissen van 300.

We beginnen dus 10 jaar voor de gebeurtenissen van het vorige boek, dit keer bij de slag bij Marathon. De hoofdpersoon is Themistocles, die in tegenstelling tot Leonidas een held is die zich met leugens en samenzweringen door het leven heen worstelt. De belangrijkste verhaallijn is die van Xerxes, we zien hoe de heerser die we ook al in de vorige film zagen op zoek is naar de mogelijkheid om zelf een god te worden.

Leonidas zelf zal ook even te zien zijn, en een ander terugkerend personage is Ephialtes, de verrader van de Spartanen. Zack Snyder heeft inmiddels aangegeven dat hij zeker interesse heeft om de graphic novel te verfilmen, mits het boek "geweldig en aangrijpend is". Begin volgend jaar zal Xerxes in stripvorm verschijnen, en het zal dan niet lang duren voordat een verfilming wordt aangekondigd.

Xerxes

Volgende bericht Bewegende beelden van Gargamel
Vorige bericht Internet trailer Splice online

Tags

Tag 300 Tag Frank Miller Tag Xerxes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Ramon
woensdag 2 juni 2010 om 17:03

Hier kijk ik in ieder geval enorm naar uit!

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

BIOSCOOP [Bioscoop] Little Women
AWARDS [Awards] Le Mans '66
AWARDS [Awards] Parasite
BIOSCOOP [Bioscoop] 1917

Updates

Reacties

Forum

I Am Greta