FilmCentrum

Registreren

Premières week 18

woensdag 1 mei 2024 12:33 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is Challengers. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

Garfield

Regie: Mark Dindal Garfield
Cast: Chris Pratt
Samuel L. Jackson
Harvey Guillén
Genre: Animatie / komedie / familie
Lengte: 101 minuten
Première: 1 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst Geweld
Plot: Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.
Meer info Meer informatie over deze film

Bed & Breakfast

Regie: Ruud Schuurman Bed & Breakfast
Cast: Sanne Langelaar
Jelka van Houten
Oscar Aerts
Genre: Komedie / romantiek
Lengte: 83 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden Grof taalgebruik
Plot: Als workaholic Sarah tot haar eigen schrik ontslag neemt, heeft ze geen idee meer wat ze met haar leven aan moet. Ze laat zich overhalen op de B&B van haar tante te passen, maar doet dat met gepaste tegenzin. Want wat moet dit stadse meisje wiens leven aan elkaar hangt van overwerken, afhaalmaaltijden en Ubers tussen de kippen en de moestuin in een Gronings dorp? Wanneer Sarah niet één, maar zelfs twee potentiële lovers ontmoet, stroomt niet alleen de B&B, maar ook haar hart vol liefde.
Meer info Meer informatie over deze film

Boléro

Regie: Anne Fontaine Boléro
Cast: Raphaël Personnaz
Doria Tillier
Jeanne Balibar
Genre: Geschiedenis / muziek
Lengte: 120 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Drugsgebruik en alcoholmisbruik
Plot: Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land wordt gezien. Hij werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil. Hij verliest zich in zelfkritiek, en in herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer’s block wordt.
Meer info Meer informatie over deze film

Breathe

Regie: Stefon Bristol Breathe
Cast: Jennifer Hudson
Milla Jovovich
Quvenzhané Wallis
Genre: Sciencefiction / mysterie / thriller
Lengte: 93 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Geweld Grof taalgebruik
Plot: Nadat de aarde door gebrek aan zuurstof onbewoonbaar is geworden, leven moeder Maya en haar dochter Zora gedwongen ondergronds. Ze kunnen slechts kleine uitstapjes naar de oppervlakte maken dankzij een felbegeerd zuurstofpak dat is ontworpen door Maya's dood gewaande echtgenoot Darius. Wanneer een mysterieus stel beweert te weten wat er met Darius gebeurd is, laat Maya ze binnen in hun bunker. Deze bezoekers blijken echter niet wie ze beweren te zijn en dat brengt moeder en dochter in een levensgevaarlijke situatie.
Meer info Meer informatie over deze film

Challengers

Regie: Luca Guadagnino Challengers
Cast: Zendaya
Josh O'Connor
Mike Faist
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 132 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Grof taalgebruik Seks
Plot: Tashi is een sterke vrouw die zowel op als buiten de tennisbaan haar mannetje staat en getrouwd is met een tenniskampioen die een wat mindere periode doormaakt. Haar pogingen haar man er weer bovenop te helpen nemen een verrassende wending wanneer hij het moet opnemen tegen de uitgerangeerde Patrick, zijn voormalige beste vriend en de ex van Tashi. Als zaken uit hun verleden er vervolgens toe leiden dat de spanningen hoog oplopen, wordt Tashi gedwongen zich af te vragen welke prijs er voor de winst zal moeten worden betaald.
Meer info Meer informatie over deze film

Club Zero

Regie: Jessica Hausner Club Zero
Cast: Mia Wasikowska
Sidse Babett Knudsen
Amir El-Masry
Genre: Thriller / drama / komedie
Lengte: 110 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Plot: De eigenzinnige miss Novak gaat aan de slag op een privéschool waar ze les zal geven in het bewust omgaan met eten. De verwachtingen zijn hoog en slechts een kleine selectie leerlingen mag deelnemen aan haar lessen. Terwijl voedingspatronen uitgebreid onder de loep worden gelegd, ontstaat er een hechte band tussen miss Novak en haar pupillen. De onderlinge relatie neemt een gevaarlijke wending als de leerlingen volledig opgaan in de voorgestelde leefwijze van hun geliefde docent. Tegen de tijd dat de andere docenten en ouders echt begrijpen waar de kinderen mee bezig zijn, is 'Club Zero' de schokkende realiteit geworden.
Meer info Meer informatie over deze film

A Few Mornings, an Evening

Regie: Astrid van Nimwegen A Few Mornings, an Evening
Cast: Onbekend
Genre: Documentaire
Lengte: 71 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Terwijl de dagen verstrijken, legt de camera subtiele veranderingen en bescheiden momenten van verwondering vast. Gaandeweg zien we hoe mensen, honden, schapen, kippen, geiten en andere dieren deze dagelijkse routine beleven. De komst van een mannelijke geit op de boerderij luidt een kortstondig paringsritueel in, maar uiteindelijk hervat de tijd zijn vaste ritme. Als je goed kijkt, zie je hoe verhalen zich ontvouwen en hoe de dieren ons hun unieke karakter tonen. Dit wordt verder benadrukt in de aftiteling, waar de dieren evenveel ruimte krijgen als de mensen die bij de productie van de film betrokken waren.
Meer info Meer informatie over deze film

Radical

Regie: Christopher Zalla Radical
Cast: Eugenio Derbez
Daniel Haddad
Jennifer Trejo
Genre: Drama
Lengte: 127 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Geweld
Plot: Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en 'radicale' methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.
Meer info Meer informatie over deze film

Tarot

Regie: Spenser Cohen, Anna Halberg Tarot
Cast: Harriet Slater
Adain Bradley
Avantika Vandanapu
Genre: Horror / thriller
Lengte: 92 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Angst
Plot: Wanneer een groep overmoedige vrienden de heilige regel van tarotlezingen schendt (gebruik nooit het spel kaarten van iemand anders), ontketenen ze ongemerkt een gruwelijk kwaad dat in de kaarten gevangen zat. Eén voor één komen ze oog in oog te staan met de dood en moeten ze alles in het werk stellen om te ontsnappen aan de noodlottige toekomst die in hun lezing is voorspeld.
Meer info Meer informatie over deze film

Woman of...

Regie: Malgorzata Szumowska, Michal Englert Woman of...
Cast: Joanna Kulig
Genre: Drama
Lengte: 132 minuten
Première: 2 mei 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Discriminatie Grof taalgebruik
Plot: Aniela woont al meer dan de helft van haar volwassen leven als man in een Pools provinciestadje. De reis naar persoonlijke vrijheid als trans-vrouw onthult moeilijkheden in het huwelijk en het ouderschap, gespannen familierelaties en gecompliceerde houdingen in haar omgeving, die haar constant in onmogelijke situaties plaatsen. Welke keuzes zal Aniela moeten maken?
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: Kingdom of the Planet of the Apes
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 17

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire