FilmCentrum

Registreren

Premières week 25

Thursday 20 June 2024 13:33 door Ramon van Dam

Wil je ergens in de komende week naar de bioscoop, maar heb je geen idee welke films er allemaal gaan draaien? Hieronder vind je een handig overzicht van alle films die deze week in Nederland in première gaan.

Onze film van de week is Boy Kills World. Naar welke film kijk jij het meeste uit?

Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel

Regie: Joost Van Den Bosch, Erik Verkerk Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel
Cast: Burny Bos
Genre: Animatie
Lengte: 62 minuten
Première: 19 juni 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Dikkie Dik ontdekt tot zijn grote schrik dat Beer, zijn allerliefste knuffel, plotseling verdwenen is. Gelukkig komt Dikkie Diks vriendinnetje Poes Muis te hulp, want zonder Beer kan hij niet slapen. Ze slaan de pootjes ineen en starten een vrolijke zoektocht vol avonturen. Een doodgewoon bed verandert in een heuse trampoline en buiten op de waslijn kun je balanceren als een echte circusartiest. Samen ontdekken ze nieuwe plekken zoals het weiland en het strand en onderweg ontmoeten ze andere dieren, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Na een dag vol pret en avonturen komt alles gelukkig weer op zijn pootjes terecht. Ze hebben niet alleen Beer gevonden, maar ook vele nieuwe vrienden gemaakt.
Meer info Meer informatie over deze film

The Border Crossed Us

Regie: Loretta van der Horst The Border Crossed Us
Cast: Onbekend
Genre: Documentaire
Lengte: 72 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 6 jaar Angst
Plot: Terwijl een grote witte surveillance-luchtballon voortdurend boven het kleine grensstadje La Joya, Texas zweeft, patrouilleren lokale politieagenten in de buurt op zoek naar mensensmokkelaars. Het gebied is bezaaid met sporen van mensen die hebben geprobeerd de VS binnen te komen door de Rio Grande over te steken. Maar in plaats van de immigranten te arresteren, verzamelen de agenten inlichtingen over de smokkelaars en de smokkelbazen die verbonden zijn met Mexicaanse kartels.
Meer info Meer informatie over deze film

Boy Kills World

Regie: Moritz Mohr Boy Kills World
Cast: Bill Skarsgård
Jessica Rothe
Michelle Dockery
Genre: Actie / thriller / misdaad
Lengte: 110 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik
Plot: Nadat bij een strijd met de corrupte post-apocalyptische Van Der Koy familie zijn tong werd afgesneden, kan Boy niet meer praten. Zijn hele familie werd in die strijd vermoord en Boy zint op wraak, gedreven door zijn innerlijke stem die hij overnam uit zijn favoriete computergame. Om zich klaar te maken voor de confrontatie moet Boy sterker worden en vooral loskomen van zijn kinderlijk levendige fantasie. Daarbij krijgt hij hulp van een mysterieuze sjamaan.
Meer info Meer informatie over deze film

Ghost: Rite Here Rite Now

Regie: Tobias Forge, Alex Ross Perry Ghost: Rite Here Rite Now
Cast: Ghost
Tobias Forge
Maralyn Facey
Genre: Muziek
Lengte: 144 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Plot: Gefilmd tijdens twee uitverkochte concerten van Ghost in het Kia Forum in Los Angeles, is Rite Here Rite Now zoveel meer dan alleen een concertfilm. De allereerste film van Ghost combineert het betoverende live-optreden met de verhaallijnen en plotpunten uit de langlopende webisode-serie van de band. Het resultaat is een volstrekt unieke fantasmagorische mix: Levendige en tastbare uitvoeringen van favorieten uit alle Ghost albums, inclusief het RIAA platina-gecertificeerde “Mary On A Cross”, komen in filmdebuut samen met de welbekende gezichten uit de band.
Meer info Meer informatie over deze film

Here

Regie: Bas Devos Here
Cast: Stefan Gota
Liyo Gong
Cédric Luvuezo
Genre: Drama / romantiek
Lengte: 84 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië voor de zomervakantie. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij ShuXiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en laat zijn blik nog meer richten op de schatten die ons voortdurend omringen - of ze nu worden gedeeld met de mensen rondom ons of gewoon onder onze voeten groeien.
Meer info Meer informatie over deze film

Holland Pop 1970

Regie: Ferri Ronteltap Holland Pop 1970
Cast: Onbekend
Genre: Documentaire
Lengte: 71 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: In juni 2020 was het 50 jaar geleden dat het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam plaatsvond. Dit festival, dat bekend stond als het Europese antwoord op Woodstock, was een mijlpaal in de Europese muziekgeschiedenis. Het was het eerste grootschalige evenement in Europa waar bezoekers ook op het festivalterrein konden overnachten. Bijna 100.000 mensen kwamen gedurende drie dagen samen op het festivalterrein, gedreven door een sfeer van love, peace and happiness, om te luisteren naar legendarische bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd. In deze documentaire over dit historische evenement worden onder andere de voormalige organisatoren geïnterviewd en verzamelt Ferri Ronteltap archiefbeelden om een levendig beeld te schetsen van deze bijzondere periode in de geschiedenis van de muziek.
Meer info Meer informatie over deze film

Levante

Regie: Lillah Halla Levante
Cast: Ayomi Domenica
Grace Passô
Rômulo Braga
Genre: Drama
Lengte: 92 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Mogelijk schade tot 12 jaar Angst Geweld Grof taalgebruik Seks
Plot: Sofia is de ster van het volleybalteam op haar middelbare school. Vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt ze dat ze zwanger is. Tijdens haar zoektocht naar de mogelijkheid voor een illegale abortus, wordt ze het doelwit van rechtse activisten die vrouwen en meisjes ervan weerhouden een abortus te ondergaan. Sofia bezwijkt niet onder de druk en haalt samen met teamgenoten kracht en steun uit hun onvoorwaardelijke vriendschap.
Meer info Meer informatie over deze film

Nata per te

Regie: Fabio Mollo Nata per te
Cast: Pierluigi Gigante
Teresa Saponangelo
Genre: Drama
Lengte: 113 minuten
Première: 20 juni 2024
Kijkwijzer: Geschikt voor alle leeftijden
Plot: Het is 2017 en de rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor het babymeisje Alba, die het syndroom van Down heeft en vanaf haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca, alleenstaand en homoseksueel met een sterk verlangen naar vaderschap, vecht om de voogdij over Alba te verkrijgen. Hoeveel ‘traditionele’ gezinnen moeten nee zeggen voordat Luca in aanmerking kan komen?
Meer info Meer informatie over deze film

Volgende bericht Cartoon: A Quiet Place: Day One
Vorige bericht Bioscoop top 10 week 24

Tags

Tag PremièRes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Fly Me to the Moon