FilmCentrum

Registreren

Karakterschetsen nieuwe Oz animatiefilm

maandag 21 juni 2010 14:06 door Ramon van Dam - Bron

Het houdt écht maar niet op met de nieuwtjes omtrent de klassieker The Wizard of Oz. Er gaat vrijwel geen jaar voorbij zonder dat er een vervolg wordt aangekondigd, maar meestal komt er maar bar weinig van terecht. Tot nu toe is enkel de prequel Return to Oz verschenen die een vrij andere stijl hanteerde.

De afgelopen weken is er echter een stortvloed aan informatie vrijgekomen omtrent nieuwe projecten die het boek van L. Frank Baum als basis gebruiken. Zo weten we sinds vorige week dat Sam Raimi de prequel Oz: the Great and Powerful zal gaan regisseren en de Polish Brothers toonden ons enkele dagen geleden een teaser van hun Oz-project. Bovendien werkt Drew Barrymore aan Surrender Dorothy, maar daarmee hebben we nog niet alles gehad.

Dan St. Pierre werkt namelijk aan een animatiefilm met de titel Dorothy of Oz, en hij heeft een grote sterrencast om zich heen verzameld om de stemmen te verzorgen. Zo zullen we onder andere Lea Michelle horen als Dorothy, Dan Akroyd als Scarecrow, Kelsey Grammer als Tin Man en Jim Belushi als Lion ("former Cowardly"). Andere personages worden onder andere door Patrick Stewart, Martin Short, Megan Hilty, Hugh Dancy en Oliver Platt vertolkt.

Onderaan dit bericht kan je de vandaag vrijgegeven karakterschetsen zien, die een goed beeld geven van de stijl van de animatiefilm. De makers gaan zo te zien niet mee met de hype om dergelijke verhalen een duisterder karakter te geven. In het verhaal krijgen we te zien hoe Dorothy met de hulp van Glinda weer terug kan keren naar Oz om te voorkomen dat Jester alle inwoners verandert in poppen. Uiteraard is de Yellow Brick Road die ze moet bewandelen bezaaid met gevaren als een doolhof, een grot vol draken en een betovering die het gele pad kan vernietigen.

We zullen zowel oude bekenden als nieuwe gezichten zien, en de stijl van het script moet vergelijkbaar zijn met de originele boeken. De film moet ergens in 2012 uitkomen.

Dorothy of Oz

Volgende bericht Nieuwe trailer Resident Evil: Afterlife
Vorige bericht Veel X-Men: First Class nieuws

Tags

Tag Dorothy Of Oz Tag The Wizard Of Oz

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar