FilmCentrum

Registreren

Ook Lion King verschijnt in 3D

woensdag 23 juni 2010 14:13 door Ramon van Dam - Bron

The Lion King in 3DSinds het gigantische succes van Avatar weten de studio's dat het toevoegen van 3D aan een film meer geld oplevert, dus de ene na de andere grote release wordt nu omgezet naar drie dimensies. Tegenwoordig is het eerder nieuws als een grote filmmaatschappij een nieuw project aankondigt dat níet in drie dimensies te bekijken valt, maar vandaag is er toch een bijzonder bericht opgedoken.

We weten al enige tijd dat Disney werkt aan een conversie van Beauty and the Beast (bij ons ook bekend als Belle en het Beest), zodat we die animatiefilm uit 1991 met een bril op de neus opnieuw in de bioscoop kunnen bekijken. Het resultaat hiervan kunnen we in 2011 zelf gaan bekijken, en de verwachting was dat die release als test wordt gebruikt om te kijken of het rendabel is om meer films te converteren.

Vandaag is er echter bekend geworden dat men nu al werkt aan een tweede conversie van een klassieker naar 3D, het gaat hier om niets minder dan The Lion King. Deze hit van Disney wordt nog altijd gezien als één van de beste producties van het huis van de muis, en er gaat dan ook goed de tijd genomen worden voor de conversie.

Het is daarom niet bekend wanneer de driedimensionale versie zal verschijnen, maar dat is waarschijnlijk alleen maar goed nieuws. Er zijn al enkele films verschenen die in 2D zijn opgenomen om later geconverteerd te worden, maar die kregen te maken met forse kritieken op het tegenvallende resultaat. Hopelijk geeft de extra tijd genoeg ruimte voor perfectionering van de techniek.

Volgende bericht Cars 2 in de problemen?
Vorige bericht Piranha 3D poster opgedoken

Tags

Tag 3D Tag The Lion King

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire