FilmCentrum

Registreren

Prince of Persia succesvolste gamefilm ooit

donderdag 24 juni 2010 17:01 door Ramon van Dam - Bron

Prince of Persia: the Sands of TimeNa het enorme succes van de Pirates of the Caribbean films was Disney druk op zoek naar een nieuwe franchise om aan te boren, en deze werd gevonden in de klassieke gamereeks Prince of Persia. Het eerste deel daarvan verscheen alweer in 1989, maar met name de spellen vanaf 2003 vormden een inspiratiebron voor de verfilming.

Hoewel de film zelf niet bijster positief is ontvangen door de pers gaat het grote publiek er in grote getale heen, en dat is te merken in de financiële cijfers. Aanvankelijk was Disney teleurgesteld in de opbrengsten van de film, maar vandaag is bekend gemaakt dat Prince of Persia: the Sands of Time de meest succesvolle gameverfilming ooit is.

De film heeft wereldwijd nu bijna 300 miljoen dollar opgebracht, het vorige record van 294 miljoen stond op naam van Lara Croft: Tomb Raider. Bovendien draait de film nog wel even in de bioscoop, dus het bedrag zal nog verder oplopen.

De film is geregisseerd door Mike Newell en Jerry Bruckheimer trad op als producent. We zien Jake Gyllenhaal als de prins uit de titel die het op moet nemen tegen duistere krachten met een dolk die de tijd kan beïnvloeden.

Volgende bericht Stallone speelt wellicht maffiabaas John Gotti
Vorige bericht Cars 2 in de problemen?

Tags

Tag Lara Croft: Tomb Raider Tag Prince Of Persia: The Sands Of Time

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Black Panther
OSCARS [Oscars] Vice
BIOSCOOP [Bioscoop] Happy Death Day 2U
OSCARS [Oscars] The Favourite

Updates

Reacties

Forum

Midsommar