FilmCentrum

Registreren

Andy Serkis speelt wederom een aap

woensdag 30 juni 2010 13:39 door Ramon van Dam - Bron

Andy SerkisAndy Serkis heeft al in redelijk wat films gespeeld, maar ironisch genoeg zullen de meeste mensen hem niet herkennen in zijn bekendste rollen, aangezien hij zijn grootste successen behaalt heeft door motion capturing. Zo was hij degene die Gollum gestalte gaf in The Lord of the Rings en vanaf volgend jaar kunnen we een digitale versie van hem als kapitein Haddock zien in de aankomende film over Kuifje.

Hij werkte echter ook samen met Peter Jackson om de belangrijkste rol in King Kong te spelen, namelijk die van een gigantische gorilla zelf. Hoewel de film zelf niet door iedereen even positief ontvangen werd was men wel te spreken over de uiterst realistische manier waarop de primaat werd getoond. Blijkbaar vonden de hoge bazen dat ook, want Serkis zal wederom in de digitale huid van een aap kruipen voor Rise of the Apes, de aankomende prequel van Planet of the Apes.

De nieuwe film zal zich afspelen in de huidige tijd en daarmee dus ver voor de andere films. We zullen te zien krijgen hoe de mensheid gaat experimenteren met de genen van apen om ze intelligenter te maken, maar uiteraard pakt dit verkeerd uit en er ontvouwt zich een strijd om de heerschappij.

Er zullen geen pratende apen te zien zijn en de dieren zullen digitaal gecreëerd worden door WETA Digital, die eerder ook King Kong tot leven brachten. De hoofdrollen worden vertolkt door James Franco, Freida Pinto en John Lithgow, en er gaan geruchten dat Don Cheadle aan de cast toegevoegd zal worden. Waarschijnlijk zal Serkis de aap Caesar gestalte geven, die later voor alle problemen zal zorgen in de andere films.

De opnames zullen beginnen vanaf 5 juli en in Amerika moet de film op 24 juni 2011 uitkomen. De regie is in handen van Rupert Wyatt, maar er zijn wel wat verandering gedaan aan het script. Een eerste versie was van de hand van Rupert Wyatt, maar inmiddels hebben Amanda Silver en Rick Jaffa deze taak overgenomen.

Volgende bericht Spider-Man lijkt gevonden
Vorige bericht Reservoir Dogs, plagiaat of een hommage?

Tags

Tag Andy Serkis Tag Rise Of The Apes

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Godzilla x Kong: The New Empire