FilmCentrum

Registreren

Avatar eind deze zomer weer in de bioscoop

donderdag 8 juli 2010 12:11 door Ramon van Dam - Bron

AvatarSinds de release van Avatar eind vorig jaar heeft de film zo'n beetje elk record gebroken dat er maar bestaat in de filmwereld, dus het is niet zo vreemd dat 20th Century Fox al een tijdje rondloopt met plannen om nog meer geld binnen te halen. We wisten al een tijdje dat regisseur James Cameron de film opnieuw wilde uitbrengen in de bioscoop, en daar zijn nu nieuwe details over opgedoken.

Het gigantische succes van de film heeft gezorgd voor een enorme versnelling in de opkomst van 3D-bioscopen, maar dit heeft ook een klein beetje tegen de film zelf gewerkt. Zo trok de film nog altijd veel bezoekers toen Alice in Wonderland in première ging, maar het aantal schermen waarop het werk van Cameron te zien was ging toen achteruit om plaats te maken voor die laatste.

Daar moet dus nog meer geld te halen te zijn, zo moet Fox gedacht hebben, want eind deze zomer zal Avatar opnieuw in de bioscopen uitgebracht worden. Deze keer wordt er acht minuten aan extra materiaal in de film gestopt, zodat het ook de moeite waard moet worden voor mensen die de film al gezien hebben.

Rusland en Australië krijgen de primeur vanaf 26 augustus, en vanaf 8 september kan heel België opnieuw gaan kijken naar de blauwe Na'vi. Wanneer Nederland aan de beurt is is nog niet bekend, maar naar verwachting zal dat niet veel later zijn.

Volgende bericht Mobieltje aan tijdens Despicable Me?
Vorige bericht Sin City 2 nog steeds in ontwikkeling

Tags

Tag Avatar

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (4)

GrayFox
donderdag 8 juli 2010 om 15:12

Interessant Glimlach Is het vaker voorgekomen dat films een tweede keer in de bioscoop draaien, niet al te lang na elkaar?

Ramon
donderdag 8 juli 2010 om 15:20

Goede vraag, het komt regelmatig voor dat films na een tijdje opnieuw worden uitgebracht (zoals dit jaar nog Casablanca), maar echt kort na elkaar kan ik me zo snel geen voorbeeld van bedenken... Wellicht dat één van de twee Tommen hier meer over weet?

Taluma
donderdag 8 juli 2010 om 20:53

Ik weet welke film ik deze zomer voor de 3e keer in de bios ga zien Blij

Andrew
dinsdag 13 juli 2010 om 23:40

Kan wel wezen, maar alle berichten, trailers en recensies hebben me nog steeds niet nieuwsgierig genoeg gemaakt naar deze film. Lijkt mij teveel van het (CGI-)goede allemaal.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire