FilmCentrum

Registreren

Live-action versie Little Mermaid op komst

donderdag 8 juli 2010 21:38 door Ramon van Dam - Bron

The Little MermaidHet sprookje The Little Mermaid van Hans Christian Andersen komt alweer uit 1837 en is al diverse keren gebruikt in toneelstukken en films, maar het allerbekendst is natuurlijk de versie van Disney uit 1989. Joe Wright (Atonement) heeft nu aangekondigd zijn eigen verfilming op poten te zetten van het klassieke verhaal.

Deze keer zal het geen animatiefilm worden, maar live-action met echte acteurs. Het script is geschreven door Abi Morgan en naast het originele verhaal vormt een toneelbewerking van Little Angel Theatre Company een grote invloed voor de nieuwe film. Dat bedrijf was mede opgericht door de vader van Wright, vandaar zijn affiniteit met het bekende werk.

Het is nog niet bekend wanneer de film uit moet komen en wie er in aanmerking komen voor een rol, de productie bevindt zich nog in een erg pril stadium. Het lijkt er echter op dat Wright in ieder geval echt een andere versie wil maken dan die van Disney, waarmee de film zonder twijfel constant mee vergeleken zal worden.

Volgende bericht Beast opnieuw gecast voor X-Men: First Class
Vorige bericht Mobieltje aan tijdens Despicable Me?

Tags

Tag Joe Wright Tag The Little Mermaid

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (6)

Robert
vrijdag 9 juli 2010 om 09:48

Bij een ander nieuwsbericht heb ik het eerder al geschreven: waarom worden er steeds meer films gemaakt die een remake zijn van een andere film, maar dan met een iets andere invalshoek?? Zijn de originele ideeën op in Hollywood?
Het zal vast veel bioscoopbezoekers aantrekken (in 3D?), maar het klinkt een beetje als makkelijk scoren: "gebaseerd op het originele verhaal en een toneelbewerking"...

Margo
vrijdag 9 juli 2010 om 11:18

Agja, als het werkt he..

Ramon
vrijdag 9 juli 2010 om 11:21

@Robert: de verse ideeën lijken inderdaad een beetje op te zijn in Hollywood, hoewel ik van dit project nog wel denk dat ze er nog iets van kunnen maken. Vaak is het zo dat mensen de Disney-versie van een sprookje het beste kennen, terwijl in die tekenfilms vaak van alles is veranderd aan het verhaal.

valujet
vrijdag 9 juli 2010 om 11:43

spoiler Andersen is zonder o spoiler

Ramon
vrijdag 9 juli 2010 om 11:56

@valujet: apart, ik had het nog overgenomen van elders om te voorkomen dat de naam verkeerd was, maar daar stond het dus ook verkeerd Glimlach

valujet
vrijdag 9 juli 2010 om 12:07

Oh oh oh. If you want it done right...

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire