FilmCentrum

Registreren

Danny Boyle mikt weer op Oscars

zondag 1 augustus 2010 17:55 door Ramon van Dam - Bron

Danny BoyleDe Britse regisseur maakte al furore met films als Trainspotting, 28 Days Later en Sunshine, maar de echte erkenning kreeg hij toen hij een Oscar in de wacht sleepte voor het veelbekroonde Slumdog Millionaire. Mogelijkerwijs kan hij dit succes begin volgend jaar bij de Academy Awards weer herhalen, want zijn komende film 127 Hours heeft een strategische premièredatum meegekregen.

In Amerika zal de film vanaf 5 november 2010 te zien zijn, wat het hoogtepunt is van het awardsseizoen. Vrijwel alle grote producties die mee willen dingen om de gouden beeldjes komen rond die tijd uit, dus het lijkt erop dat de studio er veel vertrouwen in heeft dat Boyle ook deze keer weer succes gaat oogsten.

De film zal het waargebeurde verhaal van Aron Ralston vertellen, dat in 2003 als een lopend vuurtje de wereld rondging. Tijdens een tocht in de bergen kwam zijn arm onder een grote rots terecht waardoor hij klem kwam te zitten, maar omdat hij niemand verteld had dat hij de bergen in was gegaan was er weinig hoop op redding. Na 5 dagen besloot de man zijn arm eraf te snijden met een bot zakmes.

De hoofdrol wordt vertolkt door James Franco en het eerste uur van de film zal naar het schijnt geheel woordenloos zijn. Het script is geschreven door Simon Beaufoy, die eerder samenwerkte met Boyle voor Slumdog Millionaire. Het is nog niet bekend of de film in Nederland ook al in november zal uitkomen.

Volgende bericht Prequel Inception online te lezen
Vorige bericht Guillermo del Toro verfilmt H.P. Lovecraft

Tags

Tag 127 Hours Tag Danny Boyle

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire