FilmCentrum

Registreren

Trailer Majesteit online

maandag 9 augustus 2010 14:52 door Ramon van Dam

MajesteitHet koningshuis is iets wat velen bezighoudt. Ze worden zowel gehuldigd als verguist en niemand weet precies wat er gebeurt buiten de gouden koets om. Dankzij verschillende tv-films en series is daar langzaam maar zeker al wat over bekend geraakt, maar de film die alles nog veel duidelijker moet maken is de film Majesteit. Hiervan is onlangs de trailer vrijgegeven, onderaan dit bericht te bekijken.

De film gaat over de vrouw achter onze huidige koningin. Tijdens de Prinsjesdag een jaar na de dood van haar geliefde Claus twijfelt ze aan alles. Aan de monarchie, aan de betrouwbaarheid van haar zoons en aan zichzelf. Wanneer minister-president Balkenende dan ook op het laatste moment de troonrede wil veranderen besluit ze zich te verzetten. Ze wil niet langer een vrouw zijn die danst op de muziek van anderen. De Staten Generaal houdt de adem in, want kan Beatrix het koninkrijk beschermen in dit verhaal over tradities, liefde, verdriet, twijfel, intrige en macht?

De film is gemaakt door Peter de Baan en Ger Beukenkamp, die eerder al prijzen wonnen met hun televisieproducties De Kroon en De Prins en het Meisje, eveneens over het koningshuis. De hoofdrollen worden vertolkt door Caroline Crutzen (Beatrix), Jeroen Willems (Claus), Gijs Naber (Willem Alexander), Hadewych Minis (Maxima) en Marcel Hensema (Balkenende), die voor deze film zijn rol in Loft liet schieten.

Majesteit gaat op 27 september tijdens het Nederlands Film Festival in première, het grote publiek kan de film vanaf 28 oktober in de Nederlandse bioscoop bekijken. Voor wie niet kan wachten verschijnt er op 15 oktober de gelijknamige roman, geschreven door Oscar van den Boogard. Tot slot zal FilmCentrum binnenkort een artikel plaatsen over een (onofficieel) bezoek aan de set.

Volgende bericht Scarlett Johansson of Blake Lively in Gravity?
Vorige bericht Megan Fox en Dominic Monaghan in videoclip

Tags

Tag Majesteit

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire