FilmCentrum

Registreren

Max von Sydow mogelijk in Girl with the Dragon Tattoo

dinsdag 17 augustus 2010 18:23 door Ramon van Dam - Bron

Max von SydowDe Millennium-boeken van Stieg Larsson zijn hot. Niet alleen zijn er drie Zweedse films van gemaakt, ook Hollywood staat te springen om hun eigen versie te maken. Er is lang gespeculeerd wie nu precies aan het roer zou komen te staan van de remake met de titel The Girl With the Dragon Tattoo, maar inmiddels weten we dat David Fincher (Fight Club, Se7en) de regie op zich zal nemen. Die belangrijke rol is dus vervuld, maar hoe zit het met de overige acteurs?

Voor de belangrijkste personages is het al bekend welke acteurs er deze keer in hun huid zullen kruipen. Zo is al een tijdje bekend dat Daniel Craig de mannelijke hoofdrol zal spelen, terwijl gisteren bekend is gemaakt dat Rooney Mara de vrouwelijke actieheldin Lisbeth Salander gaat spelen. Voor enkele andere rollen doen er volop geruchten de ronde, maar sinds vandaag weten we wie er in ieder geval onderhandelt over de rol van Henrik Vanger.

Het gaat hier om niemand minder dan de veteraan Max von Sydow, een veelzijdig acteur die is grootgemaakt door Ingmar Bergman. Velen noemen hem de enige juiste keuze voor de rol, maar hij heeft nog niet helemaal toegezegd. De onderhandelingen schijnen echter goed te gaan, dus het verlossende bericht zal waarschijnlijk snel komen.

In de Millennium trilogie draait het om de journalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift Millennium die tijdens een onderzoek in contact komt met de hackster Lisbeth Salander. Gedurende de trilogie blijkt dat deze opmerkelijke jongedame en de journalist elkaar hard nodig hebben in een aantal opmerkelijke zaken die heel Zweden op zijn kop zetten.

Volgende bericht Trailer voor Joaquin Phoenix documentaire
Vorige bericht Waar eindigt de komende Harry Potter film?

Tags

Tag Max Von Sydow Tag The Girl With The Dragon Tattoo

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Everything Everywhere All at Once
OSCARS [Oscars] Elvis
OSCARS [Oscars] All Quiet on the Western Front
OSCARS [Oscars] Triangle of Sadness

Updates

Reacties

Forum

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem