FilmCentrum

Registreren

James Cameron vindt Piranha 3D vreselijk

maandag 30 augustus 2010 17:34 door Ramon van Dam - Bron

James CameronJames Cameron kennen we tegenwoordig vooral als pionier binnen de filmwereld, hij heeft diverse films gemaakt die nu als klassiekers beschouwd worden en komt keer op keer met nieuwe technologieën. Wat veel mensen echter niet weten is dat hij zijn loopbaan begon als regisseur van Piranha 2: the Spawning, waar hij reeds na twee weken werd ontslagen door de producer. Zijn naam bleef echter tot zijn afgrijzen als regisseur vermeld staan op het eindproduct, waardoor hij niet met tevreden gevoelens terugkijkt naar die film.

Met de release van Piranha 3D deze week is het daarom interessant om te kijken hoe hij hiernaar kijkt. Op de vraag of hij er nostalgische gevoelens van krijgt reageerde hij niet verbazingwekkend dat dat totaal niet het geval is. "Je moet niet vergeten dat ik slechts enkele dagen eraan werkte en toen ontslagen werd. Ik zet het niet op mijn officiële filmografie. Er is voor mij dus totaal geen positieve connectie," aldus de regisseur.

Aangezien Cameron met Avatar hoogstpersoonlijk zorgde voor de huidige 3D-hype ging hij ook in op het gebruik van de derde dimensie in de nieuwe film. "Ik kraak bijna nooit andere films af, maar dit is toch wel een voorbeeld van wat we niet moeten doen met 3D. Dit herinnert je aan die slechte 3D-films uit de jaren '70 en '80, zoals Friday the 13th. Toen was 3D een laatste redmiddel om een film geld op te laten leveren, terwijl we nu een renaissance meemaken. Martin Scorsese maakt een film in 3D en Disney's grootste film van dit jaar - Tron: Legacy - komt ook al uit in 3D."

James Cameron heeft zich altijd al kritisch uitgelaten over slechte 3D-conversies en hamert erop dat een film vanaf het begin voor drie dimensies ontworpen moet zijn. Wanneer dit niet gebeurt resulteert dit in tegenvallende effecten, zoals in Clash of the Titans en Alice in Wonderland.

Volgende bericht Sylvester McCoy mogelijk in The Hobbit
Vorige bericht Welke films raadt Michael Cera aan?

Tags

Tag 3D Tag James Cameron Tag Piranha 3D

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire