FilmCentrum

Registreren

Nieuwe maffiafilm Scorsese brengt mogelijk veteranen samen

dinsdag 14 september 2010 14:51 door Ramon van Dam - Bron

Martin ScorseseMartin Scorsese mag toch wel één van de moderne grootmeester van de filmwereld genoemd worden en hoewel hij allerlei soorten films gemaakt heeft, is hij wellicht nog het meest bekend van zijn gangsterfilms. Zo zijn bijvoorbeeld Goodfellas en Casino beiden van zijn hand en we weten al een tijdje dat hij terug wil keren naar dit genre. Begin dit jaar gaven Robert De Niro en de regisseur aan dat ze weer willen samenwerken, en inmiddels is duidelijk om wat voor project het gaat.

Het plan is om het boek I Heard You Paint Houses van Charles Brandt te verfilmen onder de titel The Irishman, een semi-biografisch verhaal over de huurmoordenaar Frank "The Irishman" Sheeran, die claimt dat hij destijds onder andere Jimmy Hoffa heeft vermoord. De Niro sprak een tijdje terug al zijn hoop uit dat het wat hem betreft twee films mogen worden, maar vandaag bereiken ons hele andere interessante geruchten.

Robert De NiroVolgens de verhalen zou niet alleen de legendarische Robert De Niro in de film gaan spelen, maar ook andere acteurs die klassieke maffiafilms hebben gemaakt. Met name de namen van Al Pacino en Joe Pesci worden vaak genoemd, waarmee enkele van de bekendste gezichten van het genre verzameld zouden worden.

Toch kan het nog wel even duren voordat we echt nieuws te horen krijgen over het project, aangezien Scorsese nog wel even bezig is met andere films. Zo werkt hij nu aan The Invention of Hugo Cabret (release op 16 februari 2012) en daarna zou hij Silence willen gaan regisseren, een film met Benicio Del Toro, Gael García Bernal en Daniel Day-Lewis over Jezuïeten die in gevaar komen wanneer ze het Christelijke geloof naar Japan willen brengen in de 17e eeuw. Voorlopig is de man dus nog druk bezig, maar het klinkt in ieder geval alsof hij dit project graag wil opstarten.

Volgende bericht Al Capone wederom naar het witte doek
Vorige bericht Featurette en tv-spot Devil online

Tags

Tag Al Pacino Tag Joe Pesci Tag Martin Scorsese Tag Robert De Niro Tag The Irishman

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire