FilmCentrum

Registreren

Christopher Plummer in Dragon Tattoo

donderdag 30 september 2010 19:34 door Ramon van Dam - Bron

Christopher PlummerDe Millennium-boeken van Stieg Larsson zijn hot. Niet alleen zijn er drie Zweedse films van gemaakt, ook Hollywood staat te springen om hun eigen versie te maken. Er is lang gespeculeerd wie nu precies aan het roer zou komen te staan van de remake met de titel The Girl With the Dragon Tattoo, maar inmiddels weten we dat David Fincher (Fight Club, Se7en) de regie op zich zal nemen. Die belangrijke rol is dus vervuld, maar hoe zit het met de overige acteurs?

Voor de belangrijkste personages is het al bekend welke acteurs er deze keer in hun huid zullen kruipen. Zo is al een tijdje bekend dat Daniel Craig de mannelijke hoofdrol zal spelen, terwijl gisteren bekend is gemaakt dat Rooney Mara de vrouwelijke actieheldin Lisbeth Salander gaat spelen. Andere belangrijke rollen zijn er voor Stellan Skarsgård, Robin Wright en Max von Sydow, en sinds vandaag kan daar weer een naam aan toegevoegd worden.

De klassieke acteur Christopher Plummer heeft getekend om Henrik Vanger, de patriarch van de familie, te vertolken in de remake waarvan de opnames reeds begonnen zijn. De acteur heeft al tientallen films gemaakt, maar vorig jaar kreeg hij zijn eerste Oscarnominatie voor zijn bijrol in The Last Station.

In de Millennium trilogie draait het om de journalist Mikael Blomkvist van het tijdschrift Millennium die tijdens een onderzoek in contact komt met de hackster Lisbeth Salander. Gedurende de trilogie blijkt dat deze opmerkelijke jongedame en de journalist elkaar hard nodig hebben in een aantal opmerkelijke zaken die heel Zweden op zijn kop zetten.

Volgende bericht Teaser poster voor True Grit van de Coens
Vorige bericht Christopher Nolan bevestigt regie Batman 3

Tags

Tag Christopher Plummer Tag The Girl With The Dragon Tattoo

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (1)

Tomhamoen
zondag 3 oktober 2010 om 13:08

Lijkt me een goede keuze voor deze rol.

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire