FilmCentrum

Registreren

Harry Potter 7 toch niet in 3D

zaterdag 9 oktober 2010 15:15 door Ramon van Dam - Bron

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part IDe voorgaande zes films over het leven van Harry Potter waren enorme financiële successen, en de beslissing om het zevende en laatste deel in twee delen te splitsen is dan ook niet zo gek. Het eerste deel kunnen we vanaf 17 november 2010 al in de bioscoop zien, maar voor het allerlaatste deel moeten we nog wachten tot 14 juli 2011.

In de komende film zullen we te zien krijgen hoe Voldemort met de dag machtiger wordt, zijn invloeden gaan zo ver dat hij tot op zekere hoogte de Ministry of Magic en Hogwarts kan beïnvloeden. Harry, Ron en Hermione besluiten om de overgebleven Horcruxes te vernietigen om zo de duistere slechterik te verslaan.

3DIn de laatste paar films konden we al enkele scènes in 3D bekijken, en na het immense succes van Avatar was de studio van plan om de laatste twee films geheel in drie dimensies naar de bioscoop te brengen. De films zijn echter in 2D opgenomen en het effect zou dus tijdens de nabewerking toegevoegd moeten werden, zoals bijvoorbeeld (op slechte wijze) gedaan is bij Clash of the Titans.

Warner Bros heeft echter een statement naar buiten gebracht dat het eerste deel toch niet in 3D zal verschijnen. Als reden noemt men vooral het gebrek aan tijd, en dat men daardoor niet aan de hoge kwaliteitsstandaard kan voldoen waar ze om bekend staan. De film zal wel nog gewoon ook op IMAX-formaat uitkomen.

Dit alles geldt echter enkel voor het aankomende eerste deel, de afsluiter van de lange filmreeks zal wel gewoon volgens de plannen in 3D uitkomen in de bioscoop.

Volgende bericht Shoot Me Film Festival feestelijk geopend
Vorige bericht Dan Akroyd over Ghostbusters 3

Tags

Tag 3D Tag Harry Potter And The Deathly Hallows: Part I

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire