FilmCentrum

Registreren

Natalie Portman mogelijk in Alien 5

woensdag 13 oktober 2010 15:27 door Ramon van Dam - Bron

AlienBinnen de officiële Alien-reeks zijn er inmiddels alweer vier films gemaakt, en elk deel werd tot nu toe door iemand anders geregisseerd. Zo kregen we bijvoorbeeld de visies van James Cameron, David Fincher en Jean-Pierre Jeunet voorgeschoteld, maar het begon allemaal in 1979 met Alien van Ridley Scott.

De cirkel zal binnen een paar jaar weer rond zijn, aangezien diezelfde filmmaker op dit moment werkt aan een vijfde deel, dat tevens als prequel moet dienen. Mogelijkerwijs komen er zelfs twee nieuwe films, maar op dit moment staat er nog weinig vast.

Wel weten we dat het komende deel zo'n 35 jaar voordat de Nostronomo op LV-426 landt zal plaatsvinden, en dat het zal uitleggen wie precies die mysterieuze space jockey was. Het script is geschreven door Damon Lindelof en die heeft het onlangs ingeleverd bij de studio, met jubelende reacties van 20th Century Fox als gevolg.

Scott schatte de kosten oorspronkelijk in op zo'n 150 miljoen dollar en daar waren ze niet blij mee, maar het script schijnt minder complexe sets nodig te hebben dan voorspeld waardoor het budget omlaag kan. Tevens zou zijn scenario voldoen aan hun wens om de film voor 13 jaar en ouder geschikt te maken.

Natalie PortmanEen ander nieuwtje is dat Natalie Portman in gesprek is met de makers om een hoofdrol te vervullen in de film. Haar personage zou een vrouwelijke generaal van de Colonial Marine zijn. Naar verluid is men enthousiast over haar mogelijkheden en zou het enkel nog een kwestie van details zijn voordat het contract getekend wordt. Mocht Portman de rol alsnog weigeren, dan is de verwachting dat Noomi Rapace (Millennium) de volgende op de lijst is.

Het is vooralsnog de planning om volgend jaar te beginnen met de opnames, zodat de (eerste) film in 2012 naar de bioscoop kan komen.

Volgende bericht Unieke beelden Eric Stoltz als Marty McFly
Vorige bericht Maakt Tarsem Singh duistere Sneeuwwitje?

Tags

Tag Alien 5 Tag Natalie Portman

Klik op een tag om de laatste nieuwtjes met die tag te bekijken.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Reageren

Je kan enkel reageren als je ingelogd bent.

Direct registreren

OSCARS [Oscars] Oppenheimer
OSCARS [Oscars] The Zone of Interest
OSCARS [Oscars] The Holdovers
OSCARS [Oscars] Past Lives

Updates

Reacties

Forum

Ghostbusters: Frozen Empire